Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ordu'da 35 milyon TL yatırım bedelli 3 adet tesisin temelini atarak açılışını gerçekleştirdi. Ordu'da tesis edilen 3 tesisten 1 adet tesisin açılışını gerçekleştirirken, 2 adet tesisin ise temelini attı. Açılışı gerçekleştirilen tesis, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Ordu'ya kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 1 adet ve Orman Genel Müdürlüğü'nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini attı.

 
“Ordu’ya geldiğimizde bir takım yatırımlarla geliyoruz.” diyerek açılış merasiminde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Daha önceki gelişlerimde de Ordu’ya toplamda tam 91 müjde vermiştim. Bunların toplam yatırım maliyeti ise 359 Milyon TL. Bu 91 müjdenin de 71’i şu anda tamamlandı. Geri kalan 20 müjdenin bir kısmı sene sonuna kadar bir kısmı da saatiyle birlikte en geç 31 Aralık 2019 saat 16.59 itibariyle tamamlayacağız. Ayrıca bu müjdeler dışında da ormancılığı artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanıyoruz. Bu maksatla da ceviz ve badem ormanları gibi gelir getirici orman kuruyoruz. Hatta arıcılar daha önce ormana sokulmazdı, şimdi biz tersine ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek sizlere ve arıcılara ormanları tamamen açtık, hatta özellikle vurgulamak istiyorum ki yüzde 20’si hibe olmak üzere parası yoksa para veriyoruz, yeri yoksa yer de veriyoruz. Ordumuzu bal üretiminde merkez yapacağız. Çünkü bal üretimi gerçekten önemli. Yakın gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda üretimi olacaktır. Ormanlarda her türlü üretimi teşvik ediyoruz. Sadece çam, sedir ve kızılağaç değil, vatandaşa gelir getirici orman dikeceğiz.  Bakımından yetiştirmesine bütün masrafları 3 yıl devlete, 49 yıl ise geliri vatandaşa ait olacak. Sizin de böyle bir talebiniz varsa en yakın Orman İşletme Müdürlüğü’ne gelin ve müracaat edin.” ifadelerini kullandı.

 

Fındığa gereken destek verilecek!


18 Haziran günü miting yapmak üzere Ordu’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındığa yönelik gerekli açıklamayı yapacağını vadeden Bakan Eroğlu, “Buraya gelerek fındıkla ilgili varsayımlarda bulunuyorlar. Ancak atıp tutarlar. Biz fındığa gereken desteği vereceğiz. Biz milletimizin sevdalısıyız. Onlar yalandan sever ama biz sizi gönülden seviyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar.” şeklinde konuştu.

 

Yer bulamadık!


Şehir Hastanesi projesi için Botanik Park’ın bulunduğu alanın tahsis edilmesiyle ilgili konuşan Bakan Eroğlu, “Biliyorsunuz burada bir hastane yeri aranıyordu. Botanik Park için bir atılımda bulunmuştuk ancak doğrusunu söylemek gerekirse vatandaş da yeteri kadar gelmiyor, pek ilgi göstermiyordu. Başka yer bulamadık. Özellikle biz, damadınız yani Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ’la birlikte, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da dâhil olmak üzere bütün buradaki yetkili arkadaşlarla istişare yaptık. Hatta ben ‘Gerekirse ormandan yer verin’ şeklinde görüş belirttim. Ama maalesef çok kapsamlı bir büyükşehir hastanesini yapacak yer bulamadık. Dolayısıyla da mecburen o Botanik Park’ın bulunduğu yeri hastane için tahsis ettik. Cumhurbaşkanımız da bu işin o kadar çok takipçisi ki kendisi de ‘Bu şehir hastanesi ne oldu?’ diye akıbetini sordu. Ama işte Kalkınma Bakanlığı’nın Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararıymış, karşı çıkılır deyince de ‘Derhal çıkar, getir’ dedi. Biz de hemen gece yarısı imzaları attık. Ve YPK çıkmış oldu. İşte Cumhurbaşkanımız böyle çalışıyor.” dedi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi