CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun bir TV programında ülke ve bölge gündemini değerlendirdi.

Terör gündemiyle programa başlayan  Torun’un hedefinde hükümet vardı. Terörün tüm hızıyla ve şiddetlenerek arttığını ifade eden Torun, "her gün ocaklara ateş düşüyorsa  bunun tek sorumlusu bu iktidardır. Terörün kaynağını tespit etmeden, bataklığı kurutmadan, sorunları bu süreç içerisinde birer birer ortadan kaldırmadan terörü bitiremezsiniz. Geçmişte yapılan hatalarla yüzleşilmeden, faili meçhul cinayetler ortaya çıkarılmadan, o bölgenin insanına sahiplenilmeden bölge insanının güvenini sağlamadan, devletin varlığını, herkesin güvencesi olduğunu bölge insanına hissettirip, şeffaf bir barış ortamı  tesis etmeden terörü bitirmek mümkün olamaz." dedi.

"Başkanlık  isteğinin asıl amacı diktatörlük’’

Başkanlık sisteminin altında yatan amacın farklı olduğunu dile getiren Torun; "Türkiye’nin gündeminde bunca sorun varken, terör hızla sürerken, ekonomi dibe vurmuşken, dolar almış başını giderken şimdi Başkanlık sistemini gündeme getiriyorlar. 14 yıldır parlamenter sistemle ülkeyi yöneten bu iktidar şimdi niye Başkanlık sistemi istiyor, madem bu sistem kötüydü niye şimdi Başkanlık sistemi istiyor, bu  tamamen bir aldatmacadır, bu Tayyip Erdoğan’ın kendisine biçtiği bir elbisedir, kendi iddialarını, hayallerini hayata geçirmek için bulduğu bir kılıftır.’diye konuştu.

"Kaybeden hep üretici oluyor’’

Fındığın içinde bulunduğu durumu değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun,  serbest piyasa şartlarına bırakılan fındıkta en büyük sorunun fiyat istikrarsızlığı olduğunu, birlerinin istediği gibi piyasayla oynadığını, kaybedenin hep üretici olduğunu ve hükümetin buna seyirci kaldığını söyledi.

"Artık her sene  fındıkta bir belirsizlik yaşıyoruz." diyen torun, şöyle devam etti: "Dünya fındığının yüzde 75’ini üretiyoruz, altından bile daha kıymetli bir stratejik tarım ürününe sahibiz ama fiyatını biz belirleyemiyoruz. Serbest piyasaya bırakılan fındıkta serbest piyasa koşulları işlemiyor. Arz ve talebe göre işleyen serbest piyasada bu sene arz düşük talep fazla. Ama fiyat yükselmiyor. Çünkü bu serbest piyasada oyun kurallarına göre oynanmıyor ve hükümet bu oyunu seyrediyor. Devlet bir an önce TMO’yu veya FİSKOBİRLİK'i devreye   sokmalı" Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi