AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak’ın Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemelerinin Nisan ayı içerisinde başlayacağını açıklaması üzerine  “Fındık fiyatları açıklanırken neredeydiniz?” şeklinde serzenişte bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin “Geçenlerde yerel bir gazeteyi elime alıp baktığımda Sayın Oktay Çanak’ın boy göstermeye başladığını, Nisan ayında doğrudan gelir desteği verileceğini söylediğini gördüm. Ne kadar güzel değil mi? Doğrudan gelir desteği verildiğinde fındıktaki bütün sorunlar sona eriyor. Fındık fiyatları açıklanırken ben, bütün AKP’li milletvekillerine ‘Doğrudan gelir desteği verilecekken çıkıp gazetelerde boy boy fotoğraf verirsiniz’ demiş ‘Şimdi neredesiniz?’ diye seslenmiştim. Buradan bütün Ordulu hemşerilerimize sesleniyorum, sizin alın terinizin karşılığı olan fındık fiyatları açıklanırken ortalıkta gözükmeyenler, bugün ‘Doğrudan gelir desteğini Nisan ayında vereceğiz’ diye çıkıp bangır bangır beyanat veriyorlar. Sorun çözüldü mü? Çözülüyor mu? Hayır. Ağustos ayı geldiğinde yine ortalıkta görünmeyecekler ve sizi tekelci birkaç firmanın ellerine teslim edecekler. Mecliste bütün Karadeniz milletvekilleri fındıkla ilgili peşi peşine önerge verirken AKP’li milletvekillerinin oylarıyla tüm bu önergeler reddediliyor. Fındık sorununun doğrudan gelir desteğiyle çözülemeyeceğinin altını çiziyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı her ay Ordu’ya gelsin


Başkan Şahin, Ordu’da yoğun olarak yürütülen yol çalışmalarıyla ilgili ise “Büyükşehir Belediye Başkanımızı buradan tebrik ediyorum, o kadar hızlı çalışmalar yapılıyor ki gözlerimiz yaşarıyor. Şehrin bütün ana caddelerinde hummalı bir çalışma var. Ordu’nun bütün bu çilesinin artık bittiğini düşünürken 24 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu’ya geleceğini hatırlayarak bu yoğun çalışmaların kerametini çözdüm. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına seslenerek kendisini her ay ya da en geç 2 ayda bir Ordu’ya davet ediyorum. Gelsin ki bir an önce bütün çalışmalarımız bitsin. Biz de pırıl pırıl bir Ordu’da gönül huzuru içerisinde yürüyelim ve yaşayalım. Ama eminim ki Cumhurbaşkanı ayın 24’ünde gidecek çalışmalar yine eski seyrinde ilerlemeye devam edecek.” dedi.

 

Dolunay Kavşağı’na acil çözüm!


Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam’ın sürekli olarak sosyal medyada paylaşım yaparak dikkat çektiği Fatsa’daki artan trafik kazalarının temel sebeplerinden biri olan Dolunay Kavşağı ile ilgili AK Parti Ordu milletvekili Metin Gündoğdu’ya seslenen CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, “Sayın Gündoğdu Dolunay Kavşağı’nı yaptıracaklarını ama konuyla ilgili daha henüz ödeneklerinin olamadığını söylemişti. Buradan bütün AKP’li milletvekillerine sesleniyorum. Bir canın değeri her şeyden daha önemlidir. Bir an önce o kavşağa bir çözüm bulunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

“Neresinden tutsak elimizde kalıyor”


“Ülke o kadar kötü yönetiliyor ki neresinden tutsak elimizde kalıyor. Bir süre önce Beştepe’de hâkim ve savcıların kura çekimi vardı. Adaleti dağıtmakla görevli olacak hâkim ve savcılarımız, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan içeri girdiğinde hepsi topyekûn aya kalkarak önlerini iliklediler. Hatırlatırım ki hâkim ve savcıların cübbelerinde düğme yoktur, ilik de yoktur. Onlar bağımsız yargının temsilcileridir. Asla ve asla hükümetin ya da siyasetin emrindeki kişiler değillerdir. Bir hukukçu olarak sayın meslektaşlarıma sesleniyorum; hiç kimsenin önünde eğilmemelisiniz, aksi takdirde aklımıza bambaşka şeyler geliyor.” diyen Başkan Şahin, atanan hâkimlerin listesine baktığını ve listede yer alan isimlerin neredeyse yarısına yakınının AK Partili ilçe başkanları veya yönetim kurlu üyelerinden oluştuğunu ifade ederek tepki gösterdi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi