Geçtiğimiz yıl zirai donla rekoltesi düşen ve fiyatı ise hızla yükselen fındık bu yıl da fiyat rekoru kıracak gibi. Kabuklu fındığın kilogram fiyatı dün Ordu Ticaret Borsasında 17, 50 TL oldu.

 

Fındıktaki yükselme trendi artan fiyattan rahatsız olan sanayici ve aracılara rağmen yükseliyor. İhracatçıların ısrarla yüksek rekolte beyanlarına, piyasa doydu söylemlerine, çikolota sanayi alternatif ürün arıyor ve Gürcistan fındığımızı tehdit ediyor, yüksek fiyat alıcıyı kaçıracak söylemlerine rağmen yükseliyor.

Geçen hafta 17,00 TL olan fındık, hafta sonunda 17,20 TL olmuş, dün de 30 kuruş birden yükselerek 17,50 TL oldu. Fındığın diğer tarım ürünleri ile kıyaslanmamasını isteyen uzmanlar, "Fındık bir sanayi ürünüdür. Bunu da iki yıldır alıcıların 5 TL ile başlayan fiyatın 20 TL'lere ulaşmasına karşın almaya devam etmeleri ile görüyoruz. Fındık çikolata sanayi için kolay terk edilecek ve yeri doldurulacak bir ürün değildir. Fındık üreticisi daha fazla ve iyi fındık üretmeye devam etmeli" görüşünü ifade ediyor. Ordu YORUM

 

 

  

Editör: Haber Merkezi