Ordu Yorum/Celal Yıldız

Altınordu Ziraat Odası ‘Fındık Yetiştiriciliği’ paneli düzenledi. Bu tür panelleri ayda bir yapacaklarını bildiren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, çiftçileri bilinçlendirmek istediklerini ifade etti. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabahat Sullivan, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Kürşat Korkmaz ve Ordu Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olan Ali Kemal Gür üreticilere fındık hakkında bilgi verdi.


“Her ay düzenlemeye çalışacağız”


Kendilerinden önceki dönemlerde bu tür panellerin gerçekleşmediğini söyleyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, “Ziraat Odası olarak buna benzer panelleri her ay yapmaya çalışacağız. Başta fındık ve kivi olmak üzere üreticilerimizi bilgilendireceğiz. Bizim paneli düzenlememizdeki en büyük destekçimiz üniversiteler ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü” açıklamalarını yaptı.

Altınordu Ziraat Odası'nda gerçekleşen panele CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Vali Yardımcısı Fatih Görmüş,  Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu Ticaret Odası Başkanı Ziver Kahraman ve çok sayıda çiftçi katıldı.

panel öncesi katılımcı panelistlere plaket takdim edildi.Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabahat Sullivan'a katılımlarından dolayı plaketi CHP Ordu milletvekili ve Parti meclisi üyesi İdris Yıldız verdi.
Editör: Haber Merkezi