CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, düşen fındık fiyatlarıyla ilgili basın açıklaması yaparak, 2016 yılı için 468 bin ton açıklanan fındık rekoltesinin beklenenden de düşük gerçekleştiğini, buna rağmen fındık fiyatının üreticinin yüzünü güldürmediğini ve 12 liraya düşen fiyatın üreticiyi perişan ettiğini söyledi.  

 

Torun açıklamasında, “Fındık üreticimizin her geçen gün hayal kırıklığı artıyor, bin bir zahmetle ürettiği fındığına verdiği emeğinin karşılığını almak için sabırla bekliyor. Pazara fındık inmemesine rağmen fiyat yükselmiyor. Hatta fiyatın düşüş eğilimine girdiği belli olmuştur. Anlaşılıyor ki fiyatı belirleyen çıkar grupları buna müsaade etmiyor. Fındıkta oyunların devam ettiği ortaya çıkmıştır.  Alivre satış yapıldığı, çıkar gruplarının kendi aralarında anlaştıkları yönünde tarafımıza bilgiler gelmektedir. Bu fındık üreticisine ihanetten başka bir şey değildir. İktidar, devletin yetkilileri, borsa başkanları sus pus olmuştur. Üretici unutulmuştur, üreticiyle alay edilmektedir, kimsenin umurunda olmadığı anlaşılmıştır.” dedi.

 

Torun, her sene ekonomiye milyarlarca dolar döviz getiren, tarım ihracatının lokomotif ürünü fındığın birkaç yabancı şirketin çıkarı için heba edildiğini belirterek, şöyle konuştu: " İktidara da, yetkililere de, fındık üreticisinin alın terine göz dikerek servetine servet katmak isteyen çıkar gruplarına buradan sesleniyorum, üreticinin alın terinden elinizi çekin artık, üretici olmazsa siz de olmazsınız, üretici kaybederse, tüccarımız da, ihracatçımız da, ekonomimizde kaybedecektir.” Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi