Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Aday Adayı Bülent Akpınar seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Akpınar; "Altınordu devletin imkanlarını fütursuzca harcayan bir anlayışla yönetiliyor. İnanıyorum ki Ordulu hemşerilerimiz önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde gereken dersi verecek. Halkın iktidarının belediyeleri yönetmesine vesile olacak çalışmalarımıza başladık. 31 Mart'ta Ordulu hemşerilerimiz yönettiği bir belediyeyi yaratmak istiyoruz. " dedi.

 

"Tüketen bir ülke haline geldik"

 

"Kaynakların  israf derecesinde harcanması anlayışını ortadan kaldırarak, halkın yönettiği sosyal bir belediyecilik anlayışını Altınordu'da inşa edeceğiz." diyen Akpınar, şöyle devam etti: " Yol yapmak, kaldırım yapmak belediyelerin görevidir. Vatandaşlarımıza asfalt ve kaldırım bedeli çıkarıyorlar ve bunun ödenmesini zorunlu kılıyorlar. Şu anda birçok kişi bundan şikayetçi. Yol, köprü, kaldırım yapmak belediyeciliğin asli hizmetidir. Ne acı bu iktidar bu yapılanlarla övündüğü gibi bir de bunları vatandaşın sırtına yük olarak bindiriyorlar. Ekonominin, eğitimin, sağlığın, adaletin gittiği yer ortada. Üretmeyen tüketen bir ülke haline geldik. İnanıyoruz ki 31 Mart günü iktidara gereken ders verilecek."

 

"Tarım bitirildi"

 

Tarımın bitirildiğini ifade eden Akpınar; "Tarım ve hayvancılıkta ülke çökme noktasında. Dışarıdan buğday, mısır ithal ediyoruz. Ülkemize ne olduğu belli olmayan şarbonlu hayvanlar giriyor. Tarım ve hayvancılık yönünden aslında o kadar geniş arazilerimiz var ki. Siyasi iktidar Türk çiftçisi üretmesin diye bilinçli olarak tarımı ve hayvancılığı bitirdi. Üretici Ağustos ayında fındık hasadını yapmış fiyat Kasım ayında açıklanıyor. 31 Mart'ta eğer milletimiz bize Altınordu Belediyesi'nin anahtarını teslim ederse biz belediyenin imkanlarını fındığı daha iyi nasıl değerlendirebiliriz, tanıtabiliriz, fındığa nasıl pazar açabiliriz anlayışını belediyeciliğin içine sokacağız. Fındık Festivali de dahil olmak üzere fındık konusunda üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

 

Basın özgürlüğü konusunda da açıklamalarda bulunan Akpınar;" CHP iktidarını kurduğumuzda sözümüzdür, her ne olursa olsun medya eksiklerimizi söylemekte özgürdür.  Herkesin haber alma özgürlüğünü sağlayacağız. " dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin/özel

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi