Vali Seddar Yavuz, Ordu’da dün gece saatlerinden itibaren başlayan şiddetli rüzgarın fırtınaya dönüşmesi sonucu il genelinde oluşan afet nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

İl genelinde fırtına nedeniyle meydana gelen hasara ilişkin bilgiler veren Vali Seddar Yavuz, fırtına nedeniyle oluşan hasarların tespiti için ilgili kurumların görevlendirildiğini hatırlattı.

Ordu il genelinde Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar ve fırtınanın Korgan ilçesinde saatte 120 km’yi aşan hızla estiğini söyleyen Vali Seddar Yavuz, diğer ilçelerde ise fırtınanın şiddetinin saatte 80 km hıza ulaştığını belirtti.

45 kamu binasında hasar

 

Vali Yavuz; "Buna bağlı olarak çatı uçması, ağaç devrilmesi, cam kırılması  gibi olaylar meydana geldi. Sevindirici olay ise herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Şu ana kadar yapılan tespitlerde 41 okul ve yurt binasında, 3 jandarma hizmet binasında 1 hastane olmak üzere kamu binasında hasar meydana geldi. Toplam 45 kamu binasında hasarlar meydana gelmiştir. Bunun dışında vatandaşlarımıza ait 57 mesken samanlık benzeri çatı ve pencerelerinde hasar meydana gelmiş, özellikle 14 araç hasar görmüştür." dedi.

 

Vali Yavuz, fırtına nedeniyle 3 vatandaşın karbon monoksit gazından zehirlendiğini belirterek, bir kişinin ise çatıdan gelen artıklar nedeniyle yaralandığını ifade ederek hayati tehlikelerinin bulunmadığını altını çizdi.

Hasar tespit çalışmalarının kendi koordinesinde görevlendirilen kurumlar tarafından hızlı bir şekilde yapıldığı bilgisini veren Vali Seddar Yavuz, elektrik kesintilerinin kısa sürede giderileceğini söyledi.

Vali Yavuz, “En önemli hususlardan bir tanesi, enerji nakil hatlarında önemli hasarlar meydana gelmiş ve maalesef bazı bölgelere elektrik verilememiştir. Bu kapsamda 1243 trafoda arıza meydana gelmiş, 436 mahallede elektrik verilememiştir. Ancak yine valiliğimizin koordinasyonunda 63 ayrı ekiple yürüttüğü çalışmalar sonucunda şuan itibariyle 869 trafo arızasından kaynaklanan 278 mahallede elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Bu sorunlar kısa zamanda giderilmeye çalışılmaktadır. Bu kapsamda olmak üzere dün akşam saatlerin itibaren benim koordinasyonumda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde hareket etmiş ve yetkili birimler hiç uyumamıştır. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Bütün kamu kurumlarımız görev başında bulunmuştur. Ve özellikle de bugün öğlen saatlerine kadar da fırtınanın devam edeceği değerlendirildiği içinde göz nuru yavrularımızın herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için de il genelinde yine sabah 06.00 itibariyle okullar tatil edilmiştir” şeklinde konuştu.

Gerekmedikçe seyahat etmeyin!

Konuşmasının devamında olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Seddar Yavuz, vatandaşlara gerekmedikçe seyahat etmemeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Vali Yavuz şöyle devam etti: “Yarınla ilgili de durum değerlendirmemizi tekrar gözden geçireceğiz ama bu ara özellikle vatandaşlarımıza tavsiyemiz şu ki: dünkü bu 120 km ve 80 km süren rüzgârın binalarda çeşitli hasarlar oluşturabileceğini, bunu da daha küçük miktardaki ya da hızdaki şiddetteki rüzgarla yıkabileceğini özellikle çatılar için söylüyorum o yüzden dikkatli duyarlı olmalarını öneriyoruz. Ayrıca gerekmedikçe çok ihtiyaç olmadıkça seyahat etmemelerini özellikle bu gece için bütün vatandaşlarımıza öneriyor ve tavsiye ediyoruz." Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

Editör: Haber Merkezi