Fındıkta oynanan oyuna dikkat çeken Başkan Atakan Akça, “Hasat mevsimi yaklaşıyor, piyasada 18-20 TL arasında fiyat bulan ürünümüzde son günlerde yine sinsi oyunlar devreye sokulmaya başlandı. Fiyatlar 13-14 TL’ye kadar inmiş görülüyor.”

“Alivreciler takla atmaya başladı”

 

“Son bir kaç gün içerisinde ne oldu da bu fındık fiyatları diplere doğru çekilmeye başladı? Ne oldu biliyor musunuz?” diye soran Başkan Akça, "Fındıkta alivre yapanlar, tekelci ağa babalarına takla atmayı görev haline getirmiş. Sözüm ona sanayici ve ihracatçılar 2019 sezonu fındık fiyatlarını kendi emelleri doğrultusunda oluşturmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmeyeceğiz var gücümüzle sonuna kadar bu ahlaksız oyunlarınızı bozmak için her zamanki gibi mücadelemizi sürdüreceğiz ve oyununuzu bozacağız.” dedi.

 

“Bu ahlaksızlığa müsaade etmeyeceğiz”

Bu ahlaksızlığa müsaade etmeyeceklerini söyleyen Başkan Akça, “Hey sanayici ve ihracatçılar TMO 2018 fındığını 18 TL fiyat ile piyasaya sürdüğünde adeta birbirinizi yediniz ben alacağım sen almayacaksın diye. O günden bu güne bu dünyada ne değişti; çikolata tüketenler, fındık kreması tüketenler boykot mu yapmaya başladı? Yoksa bu fındıktan üretilen ürünler sağlığa zararlı deyip bu ürünleri tüketmekten vaz mı geçtiler de bu fındık fiyatlarını son bir haftadır dip fiyatlara çektiniz. Sizler tekelci ağa babanızı zengin edesiniz diye bu ahlaksızlığa müsaade etmeyeceğiz.”  diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi