Ulubey yöresinin tanınmış hocalarından, emekli imam Adil Yeşilbaş Hoca vefat etti. Son yıllardır kalp rahatsızlığı çeken ve tedavi için bulunduğu İstanbul’da hafta sonu vefat eden Adil Yeşilbaş(77) geçtiğimiz gün Ulubey’e bağlı Güzelyurt Mahallesi’nde toprağa verildi.
 
Aynı zamanda, Cumhuriyet Dönemi ünlü din âlimi ve hocalarından Gacaroğlu Ahmet Efendi’nin de torunu olan Adil Yeşilbaş Hoca’nın cenazesine Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan başta olmak üzere eğitim ve diyanet camiası yanında civar köy, ilçe ve illerden çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Merhum Halit Yeşilbaş’ın oğlu, Burhan, Ahmet ve Muzaffer Yeşilbaş’ların da ağabeyleri olan merhumun konuşma ve helâlleştirmelerini, dedesinin baş talebeleri ve kendisinin medrese arkadaşları Emekli Müftü Mehmet Çelenk ve Emekli vaiz Mehmet Hulusi Murtazaoğlu’nun yaptıkları merasimde, merhum Gacaroğlu Ahmet Efendi’nin Yusuf Ziya Öztürk, Zekeriya Uyanık, Hâlit Esen, Osman Karaca, Abdurrahman Aktürk, Sâlih Şensoy gibi yaşayan talebelerinden çoğunun hazır bulunması dikkatlerden kaçmadı. Hocalığı yönüyle dedesinin halefi olarak değerlendirilen Adil Yeşilbaş Hoca’nın cenazesi, Güzelyurt Camii’nde kılınan namazın ardından Şuayip aile kabristanlığında toprağa verildi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi