Ordu 1.Amatör Lig’e mücadele eden ve tarihinde ilk kez Amatör Lig maçını 19 Eylül Stadyumu’nda oynanan Orduspor, Gölköyspor’u 4-0 yenmeyi başarmıştı. Orduspor’un galibiyetinden daha çok maç öncesi ve maç esnasında taraftarların şovları, stadyumun son zamanlardaki en yüksek doluluk oranı dikkat çekmişti.
Orduspor tarihinde önemli bir yer edinecek karşılaşma ulusal basında da geniş yer buldu. 19 Eylül Stadyumu’nda yaklaşık 5 bin taraftar önünde Amatör Lig maçı oynayan Orduspor’a haberlerinde yer veren ulusal basın, haber içeğinde ‘Orduspor, kuruluşundan 50 yıl sonra geldiği yere döndü’ vurgulayınca tepki çekti. Zira Orduspor tarihinde ilk kez Ordu Amatörü’nde bu sezon mücadele etmişti.
8 Nisan 1967 Cumartesi günü resmi olarak temeli atılan Orduspor Kulübü, dönemin Devlet Bakanı Kamil Ocak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Rafet Sezgin, Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref Apak’ın Ordu’ya gelmesiyle resmi olarak kurulumuştu. O gün Orduspor’un Türkiye İkinci Futbol Ligi’ne alındığı resmen ilan edilmişti. 1967 yılından itibaren Türk Futbolu’na büyük hizmetler veren Orduspor, 2018-2019 yılında tarihinde ilk kez 1.Amatör Lig’e düşmüştü.
SAMET KARADAĞ / 
ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi