Proje hakkında bilgi veren Ordu Gölköylüler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enver Top, ‘’Hangi alanda açık varsa o açığa hizmet etmek istedik ve bu konuda artık profesyonelleşmeye başladık. Geçen sene İç İşleri Bakanlığımız ile bir proje uyguladık. Ben Arıcılık Araştırma Enstitüsünde hizmet veren bir arkadaşınızım. Yıllardan beri fuarlara katılıyorum, yurt dışına çıkıyoruz, sempozyumlara katılıyoruz. Dolaştığımız bu yerlerde anketler yapıyoruz. En son gittiğimiz yerde yaklaşık 550 kişi ile anket yaptık ve bu anketin sonucunda 550 kişinin yüzde yetmişinin emekli olduğunu tespit ettik. Sektörde yeni genç bireyler gelişmiyor. Biz de bu açığı nasıl tamamlarız diye düşündük ve dernek olarak ‘’Gencim Arı Gibi Çalışıyorum Projesi ‘’ni oluşturduk. Bu proje ile 19-24 yaş arası gençlerimizi bu sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. ‘’ dedi.

 

İlim, bilim ve köyü birleştireceğiz

 

 Başkan Top açıklamalarına devam ederek, ‘’ Sekiz bayan ve yedi erkek arkadaşımız ile birlikte bu yola çıktık. Bu arkadaşlarımızın çoğu üniversite okuyan, bitiren ve bu meslek ile hiçbir alakası olmayan arkadaşlarımız. Amacımız, ilim, bilim ve köyü birleştirmek. Bu ekibimiz ile 25 Mart Pazar günü yola çıkarak beş günlük bir program ile Antalya’da hem sahada uygulama yapacağız, teorik olarak bilgileri sunacağız. Geri döndüğümüzde ise Arıcılık araştırma enstitüsünde yine teknik bilgilere devam edeceğiz. Sonrasında ise Muğla’da hasat dönemine geçeceğiz. Bu kuracak olduğumuz sistem ile gençlere yeni ufuklar açacağız, meslek dalları oluşturabileceğiz. Tamamen gençlere yönelik bir çalışma oldu ve bu gibi çalışmalarımız devam edecek. ‘’ diye konuştu.

 

 Her daim gençlerimizi destekleyeceğiz

 

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’te proje hakkında kısa bir konuşma yaparak; "Gençlik ve spor Bakanlığımız, gençlere her alanda projeler üretmeye ve destek vermeye devam ediyor. Özellikle ülkemizin dinamik sivil toplum kuruluşları var ve kuruluşların gençler üzerindeki etkisini arttırmak için faaliyetlerine destek veriyor. Bu bağlamda Ordu ilimizde bu yıl içinde 6 adet sivil toplum kuruluşumuz 250-300 bin TL civarında destek aldı. Ordu Gölköylüler Derneğimizin de böyle bir proje çıkarması bizleri mutlu etti. ‘’ ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi