Limania Restoranda düzenlenen ve Ordu’da 3 gün sürecek olan zirvenin açılış programına Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcısı ve Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Suat Olgun, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu ile Samsun ve Trabzon illerinde öğrenim gören Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri katıldı.

“Ordu Genç Girişimcilik Zirvesi”nin açılış programında konuşan Vali Seddar Yavuz, gençlerin önünde çok önemli fırsatlar olduğunu belirterek, fikri olanın fikrini geliştirebileceği bir çağda yaşandığını söyledi.

Düzenlenen Zirvede gençlere seslenen Vali Seddar Yavuz, kendilerini geliştirme ve yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Vali Yavuz, gençlerin kendilerini ifade etmelerinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, eğitim sisteminin de katılımcı, kişileri yok etmeyen, geliştiren ve özgüven sahibi yapan bir noktaya çekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Önemli Olan İnsanın Kendini Kutsaması ve Güvenmesidir”

Vali Seddar Yavuz konuşmasının devamında dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun mirascısının Türkiye olduğunu belirterek, bu nedenle gençleri büyük işlerin beklediğini söyledi.

“Önemli olan insanın kendini kutsaması ve güvenmesidir” diyen Vali Yavuz, kendini kutsamayan, değerli hissetmeyen ve güvenmeyen hiç kimsenin bir başarı hikâyesi oluşturabilmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Vali Yavuz, “Biz dün büyüktük, yarın daha da büyük olacağız. Büyük olurken de, değerlerimiz ile büyük olacağız. İnsanlığın kan ve gözyaşına çare bulacağız. Biz, gücü ve iktidarı; ezmek için değil, hâkim olmak için değil, bizatihi insanlara, dertlerine, sorunlarına çare olmak için bir şey yapmak istiyoruz. Girişimci olmak istiyoruz, girişimci olurken, bir iş başarırken, kazandıklarımızı da paylaşmak istiyoruz. Dolayısıyla paradigma listemizde ne yazıyorsa, ne düşünüyorsanız, kabulleriniz neyse, eylemleriniz de odur. Dolayısıyla eğer sizin kabulleriniz ile eylemleriniz arasında bir farklılık varsa, bu tutarsızlığın bir ifadesi olarak da ortaya çıkıyor. Her şeyden önce bu yaştaki gençlerin hiç bir şey yapmasa dahi, bu kültürle kendisini doğru ifade edebilmesi bile çok büyük bir başarıdır. Maalesef bu çağ iletişim çağıdır derken, en çok iletişimin kıtlaştığı çağdır. En çok yazılan, çizilen dönem olmasına rağmen, insanların kendisini en az ifade edebildiği çağdır. Dolayısıyla bu dönemin sorunları, geçmişe göre çok daha ağırdır” diye konuştu.

Konuşmasının devamında sermayenin önemli olduğunu, ancak sermayeyi değerli kılanın girişimci olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, önemli olanın sermayeyi iyi kullanmak olduğunu söyledi.

Ordu Genç Girişimcilik Zirvesinin ilk gününde, kendi alanında başarı sağlamış girişimciler, öğrenciler ile söyleşide bulunacak. Programın ikinci gününde Yıldız Teknik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü Başkanı Cevdet Burak Balkaş katılımcılara “Kanvas İş Modeli Eğitimi” vererek, bu eğitim doğrultusunda öğrenciler belirlenen konular üzerinden gruplara ayrılıp proje oluşturacaklar. Zirvenin son gününde ise katılımcılar belirlenen jüri üyelerine projelerini sunacak ve yapılan değerlendirme sonucunda ödüllendirilecekler. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi