TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, her bölgede yapılanma hedefi doğrultusunda Karadeniz Bölgesinde de genç girişimci ve işadamlarını da TÜGİAD ailesine kazandırmak istediklerini söylerken; TÜGİAD'ın Karadeniz yapılanmasını gerçekleştiren Zafer Küçükşabanoğlu "Karadeniz büyürse Türkiye büyür" dedi.

Karadeniz seyahati kapsamında Ordu'da genç girişimci ve işadamlarıyla bir araya gelen TÜGİAD heyeti; TÜGİAD'ı, misyonu, vizyonu ve hedeflerini anlattılar. TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, genç işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada, dernek olarak her türlü yapılanmadan bağımsız olarak Türkiye için gönüllü çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:
"Biz sorunlardan şikayet eden bir yapı değiliz. Eğer bir sorunu dile getiriyorsak, onun çözüm önerisini de geliştirerek anlatıyoruz. Hiç bir siyasal yapı ya da organizasyon ile bağlantımız yok. Aramızda her türlü farklı kesimi temsil eden arkadaşlarımız var. Ancak biz burada demokrasi dersi veriyoruz. Ne kadar farklı düşünürse düşünsün, o arkadaşımızın görüşünü ifade etmesi için mücadele ediyoruz. Yoksa büyükler kendi gençlerini, sadece kendileri gibi düşünen arkadaşları ile bir araya getiriyor. Kendi gibi düşünenlerle gelişemez insan; farklı düşünceleri, deneyimleri dinlemek ve anlamak değerlidir."


“Yeni iş olanakları sağlanıyor”


Sivil toplum çalışmalarının insanlara çok değerli katkıları olduğunu belirten Yücelen, TÜGİAD'ın üyesi olan gençler için yeni ufuklara açılım sağladığını, yeni iş olanakları yarattığını belirterek; "Aramıza katılan kardeşlerimiz ile önce birbirimizi tanıyoruz, böylelikle yeni dostlar ve iş ortaklıklarının temellerini atıyoruz. Bir TÜGİAD üyesi, bir başka bölgede işi olduğu zaman o bölgedeki TÜGİAD şubesi ve üyeleri tarafından destekleniyor." dedi. Ordu Yorum/Celal Demetgül

 

Editör: Haber Merkezi