19 Mayıs’ın özgürlüğe ve bağımsızlığa atılan ilk adım olduğunu ifade eden Başkan Tören, bu emaneti gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğu içerisinde olduklarını söyledi. ‘Gençler bizim geleceğimiz, umudumuz ve ufkumuz’ diyen Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yerdi:

“19 Mayıs, 101 yıl önce Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 'ya istiklal ya ölüm' diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere başkaldırdığı ve milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet hedefiyle harekete geçtiği gündür.

Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını. Millî mücadelenin kahramanlarını ve vatan uğruna canını feda edan şühedâyı rahmetle anıyor, gençlerimizin, hemşehrilerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.” Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi