İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 2018 yılının ilk 9 ayında, 4 bin 633’ü erkek,  2 bin 692’si kadın olmak üzere toplam 7 bin 325 kişinin işe yerleştirildiğini söyleyerek, kuruma kayıtlı en az %40 engeli bulunan engelliler ile yine kuruma kayıtlı eski hükümlülerden kendi işyerini kurmak isteyen işsizlere sağlanan destekler kapsamında, engellilere sağlanan desteğin 36.000 TL’den 50.000 TL’ye yükseldiğini, eski hükümlülerde ise brüt asgari ücretin15 katı 30 bin 435 kadar olduğunu ifade etti.

 

Ordu’da işsizlik oranının düşük olduğunu söyleyen Vali Seddar Yavuz, “İnsanların devletten bu kadar çok istihdam beklemesini izah etmek zor. Türkiye’de insanlar işe girebilmek için üniversite okuyor. ‘Ben kendimi geliştireyim, vasıflı hale geleyim’ diye üniversite okumuyor.” dedi.

 

Günümüzde insanların az çalışıp yüksek makam elde etmek, çok para kazanmak istediğini belirten Vali Yavuz, “Şu algıyı değiştirmemiz lazım. Gençlik şunu diyor; ‘çalışmayayım, yatırım yapmayayım, ondan sonra geleyim koltuğa oturayım’ böyle bir dünya yok. Biz kendimizi geliştirmiyoruz, kendimize yatırım yapmıyoruz. Çocuğa soruyorum ‘ben tekstilde çalışamam diyor’. Niye çalışamazsın? ‘mesaisi var’ yanıtını veriyor. Böyle bir mantık olabilir mi? O yüzden sorunumuz bizim sadece işsizlik değil. İş beğenmeme kendisini geliştirmeme, kendisine yatırım yapmama, garanti memurluk bekleme. Böyle bir dünya kimse beklemesin. Bundan sonrada hiç olmayacak. O yüzden bizim gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirmemizi buna göre ayarlamamız lazım. Bunu yapmadığınız sürece herkes hayal kırıklığı yaşayacak” diyerek, sözlerini tamamladı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi