Ankara İç Kale Otelde 9 -12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 10. UGP Olağan Genel Kurulunda yürütme kurulu üyeliğine aday olan Tepe en fazla oyu alarak birinci sıradan seçildi.

“Bizleri onure etti”


UGP Yürütme Kurulu Üyesi Ulaş Tepe gerçekleştirilin seçimler hakkında kısaca bir bilgi verdi. Daha sonra tepe UGP olarak bugüne kadar ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını paylaştı. UGP Yürütme Kurulu Üyesi Ulaş Tepe şunları söyledi:

“72 ilden 120 kentten 312 tane delege arkadaşımızın katıldığı Ulusal Gençlik Parlamentosun 10. Olağan genel kurulunu, ulusal gençlik parlamentosu 10 yaşında başlığı altında Ankara İç Kale otelde gerçekleştirdik. Burada her yıl geleneksel olarak yapılan, yılın en iyi gençlik meclisleri, en iyi sivil toplum kuruluşu en iyi öğrenci topluluğu seçimleri yapıldı. Ayrıca genç dostu belediye başkan adaylarına ödüller verildi. Bizim için ayrıca bir önemli olan ulusal gençlik parlamentosunun yürütme kurulunun seçimleri yapıldı. Ben zaten bundan önce 2 yıl boyunca bu görevi yürüttüm. Sonra 3. döneme aday olduk. Burada da sağ olsunlar arkadaşlarımızın taktiriyle, bizlere olan güveniyle, inancıyla Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu üyeliğine 3. Kez yeniden oylarımızı arttırarak birinci sıradan yürütme kuruluna seçilmekten büyük bir mutluluk duyduğumu tekrar ifade etmek isterim. Ben bütün seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ordu’nun adının Ulusal Gençlik Parlamentosunda da yer almasından bizleri ayrıca onure etmiştir.” diye konuştu

“Çalışmalarımızı arttırmaya devam edeceğiz”


Bu yıl Türkiye’de Genç Dostu Kentler yaratmak istediklerini ifade eden Tepe, “Biz zaten Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler diye bir kampanya yürütmüştük. Şimdiki süreçte de kazanana belediye başkanlarımızla Genç Dostu Kentler Yaratmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Şu aşamada sekretaryasını yürütmeye çalışıyoruz. Önümüzde ki, süreçte Ulusal Gençlik Parlamentosunun sekretarya hizmetlerini yürüttüğü Genç Dostu Kentlere önem vermek istiyoruz. Ayrıca seçilme yaşının 18’e düşürülmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Bunun yanında gençlerin siyasete aktif katılımı konusunda genç aday adaylarından başvuru ücretlerinin alınmamasından tutunda gençlerin bu tür kanallara katılımında Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımızı arttırmaya devam edeceğiz.” dedi.

“En büyük iletişim ağı”


Ulusal Gençlik Parlamentosunun gençler için son derece önemli olduğunu ve kesinlikle eğitimlere katılmaları gerektiği konusunda sözlerini şöyle sürdüren Tepe:

“Biz bütün gençleri örgütlülüğe davet ediyoruz. Mutlaka bir sivil toplum örgütünde, öğrenci kulübünde görev almaya davet ediyoruz. Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak en büyük iletişim ağı, network olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim Ulusal Gençlik Parlamentosu internet sitemizden, sosyal medyada ki paylaşımlarından Ulusal Gençlik Parlamentosunun çalışmalarını eğitimlerimizi lütfen takip etsinler ve bunlardan yararlansınlar.” diyerek sözlerine ekledi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi