Ön kayıtlar için son başvuru tarihi 23 Eylül olarak belirlenirken, kurslara devam ederek hem bir meslek dalında sertifika sahibi olmak isteyen hem de istihdam imkânlarıyla iş sahibi olmak isteyen gençlerin son güne kalmadan ön başvurularını tamamlaması gerektiği belirtildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mithat Akgün, Ordu'da istihdama girmekte güçlük çeken genç işsizlerin eğitim faaliyetleri ile istihdam edilebilirliğinin artırılmasına ve daha çok işsiz gencin istihdamda kalmalarının sağlanmasına katkıda bulunulmak istendiğini belirterek; "Projenin amacı, 18-29 yaş aralığındaki 100 işsiz gencin; Genel Beceri, Rehberlik ve Danışmanlık ile Mesleki Eğitim, faaliyetleri sonucunda istihdam edilebilirliğinin artırılmasına katkı sağlamak, Teksti! sektöründen gelen nitelikli iş gücü talebinin arttırılması, Özel Sektör ile Sivil Toplum Kuruluşu ve Eğitim Kurumlarının işbirliğinin güçlenmesine, katkıda bulunmaktır." dedi.

Ordu Üniversitesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Fatsa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ortaklığı ile Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin 1 Mart 2016 tarihinde başladığını belirten Akgün; " Proje kapsamında şu ana değin 2 kursiyer grubunda toplam 70 kursiyer 2 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde proje için kurulan 2 adet atölyede uygulamalı eğitim faaliyeti icra etmiştir. Mesleki eğitimlerini tamamlayan birinci kursiyer grubumuzda toplam 35 kayıtlı kursiyerden 27 tanesi gerek devam şartını gerekse sınav başarı şartını yerine getirerek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. 2. Grup kursiyerler için ise sertifikalandırma ve değerlendirme süreci henüz devam etmektedir. Her iki gruptaki kursiyerlerimize toplam 25.776,00 Avro cep harçlığı ödemesi gerçekleştirilmiştir." diye konuştu. Ordu Yorum
Editör: Haber Merkezi