Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu’daki berberlere ve kuaförlere 3 yıl aradan sonra geçtiğimiz ay zam yapılmıştı. Ordu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yılmaz Bayram, “Genel zamları esas aldık. Maliyeti düşününce zam gayet normal” dedi.

Ordu’daki berberlere ve kuaförlere 3 yıldan beri zam yapılmıyordu. Berberler ve Kuaförler Odası geçtiğimiz ay aldığı kararla yeni ücret tarifeleri belirlendi ve esnaflara verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yılmaz Bayram, 2011 yılından bu yana zam talebinde bulunmadıklarını ve bu yıl zam yapmak durumunda kaldıklarını bildirdi.


“Genel zamları esas aldık”


Ordu’daki kuaförlere 2011’den beri zam yapılmadığını belirten Yılmaz Bayram, “15 Eylül’de yeni tarifemizi belirledik ve esnaflarımıza bunu bildirdik. Normalde bizim 6 aydan 6 aya zam talebimiz var ama biz bunu 3 yıl sonra yaptık. Biz bu zammı giderleri düşünerek yaptık. Elektriğe, suya, vergiye, kiraya zam yapılıyor. Yani biz bu zammı geneli esas alarak yaptık” diye konuştu.
 

“Vatandaştan tepki almadık”



Bayan kuaförlerin erkeklere göre zammı daha fazla istediğini belirten Bayram, “Bayan esnaflarımız zammı erkeklerden daha fazla istedi. Onlar kimyasal maddelerle daha fazla haşır neşirler. Yeni tarifeye uymayan birçok esnafımız var. Bu onların bileceği bir şey” dedi. Ordu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı, yapılan zamdan dolayı hiçbir vatandaştan tepki almadıklarını da ifade etti.



Editör: Haber Merkezi