Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Avukat Atila Şahin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalıdır” açıklamalarına tepki göstererek bir basın açıklaması düzenledi. Başkan Şahin gündeme ilişkin konulara da değindi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın anayasal bir  suç işlediğini belirten Şahin, Kahraman'ın o koltuğa yakışmadığını ve derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

"Unutulmamalıdır ki laiklik toplumu bir arada tutan en önemli öğelerden biridir" diyen Şahin; şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyetinin bugüne kadar Ortadoğu’nun karanlık bataklığına sürüklenmemesinin en önemli nedenlerinden biridir Laiklik. Ama bunu anlamayan ve güzel ülkemizi kaotik bir duruma sürüklemek isteyenlerin karşısında dimdik duracağız, ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyen ve dini referans alan bir anayasa olmalıdır diyen Meclis başkanına izin vermeyeceğiz."

"Gücümüzü küçümsemeyin"

Sahil dolgusu ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eleştirilerine de cevap veren Şahin, hafta sonu yapılan yürüyüşün CHP tarafından organize edilmediğini belirterek; "Cumhuriyet Halk Partisi her hangi bir yürüyüş organize etmemiştir. Dolgu yapılan alanda basın açıklaması yapılacağı bilgisi verildiğinde  kendiliğinden bir kalabalık olmuştur. Bu kalabalık sadece CHP'lilerden oluşmamıştır. Başka siyasi düşüncelere sahip insanlarda oradaydı. Sayın Yılmaz CHP’nin gücünü küçümsemektedir. Eğer biz yürüyüş düzenlemiş olsaydık orada binlerce kişi olurdu."dedi.

"Yapılmayacaksa biz yaparız"

Akkuşlu şehit Nuh Özdemir'in baba evinin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılacağı sözünü de hatırlatan Şahin, temel atıldıktan sonra her hangi çalışma yapılmadığını söyledi. Şahin; "Akkuş'ta şehidimizin evinin yapımını üstlendiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı halen daha bu sözünü yerine getirmemiştir. Yapamayacaksa söylesin biz yaparız. Evin temeli atıldı ve bir kat tuğla örüldü. Bu insanlar bütün bir kış boyunca nerede yaşadı bunu kimse bilmiyor. Şehitler üzerinden siyaset yapılmasın." dedi.

 
"Cami hocası öğretmen olarak atandı"

Açıklamalarında milli eğitim müdürüne de seslenen Şahin, Akkuş'ta bir din kültür öğretmeni tayin olduktan sonra yerine milli eğitim müdürünün bir cami hocasını atadığını belirterek; "Bu usule ve her şeye aykırı. Velilerden gelen şikayet üzerine oradaki örgütümüz aracılığıyla olaya müdahil olduk. Laiklik bu kapsamda ortaya çıkıyor. Bu hocanın öğrencilere neler öğrettiğini çok iyi biliyoruz. Kız çocuklara dini cinsel eğitim verildiği gelen bilgiler arasında. Tepki gösterince yanlıştan hemen geri döndüler. Bundan  sonra bu tür olayların takipçisi olacağız. "diye konuştu.

"Önce eksiklikleri giderin"

İlçelerde birçok eksik olduğunu dile getiren Şahin; şöyle devam etti: "Aybastı-Pelit özü yolunun delil deşik olduğunu Kamil  amcamdan öğrensin. Aybastı Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliği giderilsin. İnsanlar hastalandı mı Ordu'ya gelmek zorundalar. Basında OSKİ’nin görevini eksiksiz yerine getirdiğini söylerken, Aybastı ve İkizce'de suların içilemediğini bilmiyorlar herhalde." Ordu Yorum/Neşe Çakar

                                                                                 

 

Editör: Haber Merkezi