Ordu Esnaf  ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, bu yıl esnafın fındıktan umutlu olduğunu belirterek, geçen yıl yaşanan don afetinin esnafı zora soktuğunu, bu yıl ise esnafın rahat bir kış geçireceğini söyledi.

Son günlerde yaşanan siyasi çalkantılar nedeniyle doların 3 TL’ye yükselmesinin özellikle küçük esnafı olumsuz etkileyeceğini belirten Ordu Esnaf  ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu; “Esnafımız özellikle fındık sonunu bekliyordu. Geçtiğimiz kış pek iyi bir dönem geçmedi. Esnaf fındıktan umutlu ama bu kez de dolar ve altında yaşanan artış piyasaları tedirgin ediyor. Özellikle üreticiden fındığını pazara erken indirmemesini bekliyoruz. Esnafımız gerekirse dişini bir iki ay sıkar. Fındığı ucuza satıp, esnafa borç ödemenin de bir anlamı yok. Vatandaşlarımız emeklerinin gerçek karşılığını almak için sabretsinler.” dedi.

 “Üretici acele etmesin”

Geçen yıl yaşanan don afeti nedeniyle fındığın az olmasının vatandaşı ve snafı etkilediğini ve piyasada durgunluk yaşandığını dile getiren Bostancıoğlu; “Bu yıl fındıktaki verim güzel. Bu sefer de vatandaşımız acele ediyor. Fındığa erken başlamayın dendi başlandı, şimdi de erken satmayın uyarısı yapılıyor. Bu uyarı mutlaka dikkate alınmalı. Esnafın gözü de fındıktan gelecek iyi haberlerde. 11 TL’den fındık satışı yapılırsa esnaf da vatandaş da istediğini alamaz. Beklentimiz 15 TL olması.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi