Cumhuriyet Başsavcısı Vekili olan Adliyespor Kulüp Başkanı Ali Kuşçuoğlu, maç esnasında Orduspor Başkanı ve yöneticileri tribünden attırırken, maç sonrasında ise polislerin işlem yapmak istediği Orduspor Kulüp Başkanı Yaşar Pamuk ve yöneticiler tepkilerini stad çıkışında sürdürmüştü. Maçın önünde geçen olaylarla ilgili Orduspor Kulübü Başkanı Yaşar Pamuk kulübün resmi hesabından yaşananları anlattı.
 
”Ben bunlarla aynı yerde maç seyretmem”

Orduspor’umuzun Adliye maçı için başkan,yönetim kurulu üyelerimiz protokolde ve bizi desteklemeye gelen Büyük Orduspor taraftarlarımızda kendilerine ayrılan bölümde olmak üzere Ostim stadında yerimizi aldık.Bu esnada Adliyesporun görevlileri bizimle ilgilendi ve yardımcı oldular fakat savcı olduğunu sonrada kulup başkanı gelince sağa sola talimatlar ortamı gerdi.Hoş geldin bile demedi.Maç başlayınca da bizleri kastederek ben bunlarla aynı yerde maç seyretmem diyerek emniyet yetkililerini çağırarak bizi dışarı çıkarmaya çalıştı.Çıkmayınca emniyete talimatlar yağdırdı. Biz, ”sen burada kulüp başkanısın savcı olarak talimat veremezsin” desekte üslubunu sertleştirerek çıkarılmamız talimatını verdi. Emniyet mensupları son dakikaya kadar herhangi bir olumsuzluk olmasın diye iyi niyetle mücadele etselerde savcı beyin tavrı olumsuz olarak devam etti.Biz Orduspor yönetimi olarak tribünden çıkmayarak maçı tamamladık.Ama talimat üstüne emniyet kimlik istedi karakola davet etti, gitmedik. Yaklaşık 2 saat sonra stattan ayrıldık.
Konuyu Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik. Ayrıca Ankara Valiliğine ve Adalet Bakanlığımıza gerekli müracatımızı yapacağız.

Konu ile ilgili TFF nin tavrı; temsilci ve gözlemci raporlarını gördükten sonra takip edileceğini kamuoyunun bilgilerine sunarız.Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi