Valilik Toplantı Salonu’nda Filistinli kafileyi kabul eden Vali Balkanlıoğlu, ”Sizleri Ordu’da görmekten son derece mutlu ve memnun oldum. Filistin’de yaşadığınız zulmü biliyor ve sizler kadar bizler de çok üzülüyoruz. Kendi bayrağının altında bağımsız bir devlet olmanın ne kadar kıymetli olduğunu, sizlerin ve İslam aleminin yaşadığı sıkıntıları gördükçe daha da iyi anlıyoruz” dedi.


Karadeniz’in en güzel illerinden bir tanesinin Ordu olduğunu ve en çok fındık üretiminin de Ordu’da gerçekleştirildiğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu, 750 bin nüfusu, 19 ilçesi ile yeşil ve mavinin buluştuğu doyumsuz bir güzelliğe sahiptir. Ordu’da kaldığınız süre içerisinde insanların misafirperverliği ile karşılaşacaksınız. Cennetten bir köşe olan Ordu ilimizde, programınızın güzel geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Ordu’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Filistin kafilesi, "Bizlerle, Türkler arasında her zaman bir kaynaşma, bir muhabbet vardır. Fırsatımız oldukça Türkiye'ye gelmeye çalışıyoruz. Bizleri kabulünden dolayı Sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz" dediler.

Ziyarette, Filistinli kafileye fındık ve çay ikramında bulunulurken, Ordu’yu tanıtıcı Arapça seslendirilmiş tanıtım videosu izletildi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi