Etkinliğe katılan Ordu Vali Yardımcısı Ekrem BALLI burada yaptığı konuşmada kadim kültürümüzün, inancımızın, insan onuruna duyduğumuz saygının ve bin yıllık merhamet toplumu olmamızın tezahürü olarak bu gün dünyada en fazla göçmene ev sahipliği yapan ülke konumunda olduğumuzu ve göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak, umutsuz kalanlara umut olmak amacıyla birçok hizmet verilmektedir. Ülkemiz adına ve tüm dünya adına 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nün hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

Etkinlikte yabancılara hitaben Ordu İl Göç Müdürü Abdulkadir KATIRCIOĞLU Dünyanın en önemli göç rotalarının biri üzerinde yer alan ülkemiz ve coğrafyamız çok büyük göç süreçlerine tanıklık ve ev sahipliği etmiştir. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde Suriye’den ülkemize zorunlu göç eden milyonlarca Suriyeli göçmenlere kapılarımızı açarak onları insan odaklı bir politika ile ülkemizde misafir etmemiz bunun en büyük örneği olduğunu söyledi.

Bu bakımdan, Milletimiz topraklarımıza sığınan göçmenleri bir rakam yahut istatistikten ibaret görmemiş, binlerce yıllık kadim Türk gelenek ve adetlerimiz ile diline, dinine, ırkına, bakmadan savaş ve zulümden kaçarak kendisine sığınan bu insanlarla hiç çekinmeden evini ve aşını paylaşmış, onlara ensarlık yapmıştır.

Etkinlik kapsamında, Ordu ilinde yaşayan yabancı çocuklar ve yerel sanatçılar tarafından yapılan sahne gösterisi ve yerel yiyeceklerin ikram edilmesiyle birlikte etkinlik sona erdi.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi