Hentbol Kadınlar İkinci Ligi C Grubu'nda mücadele eden Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı, Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar takımıyla oynayacakları maç için 1 Aralık 2019 Pazar günü saat 14.00'te Ordu'dan yola çıkan minibüs, Yozgat'ın Aydınlık ilçesi Çandır Köyü yakınlarında dere yatağına yuvarlandı. Kazada Göksu Akyel (14) ve Sinem Aksu (12) hayatını kaybetti. Yaralanan 15 kişi de ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

 

Ordu’yu yasa boğan kazada hayatını kaybeden 60. Yıl Ortaokulu öğrencisi Sinem Aksu ile Ordu Lisesi öğrencisi Göksu Akyel’in cenaze törenleri dün gözyaşları içinde düzenlendi. Sporcular için ilk önce evlerinin önünde helallik alındı, daha sonra cenazeler tören için okullarına götürüldü.

 

Karşıyaka mahallesinde oturan Ordu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Göksu Akyel’in cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından, Ordu Lisesi bahçesine götürüldü. 8. sınıf öğrencisi Sinem Aksu'nun cenazesi ise, Şirinevler Mahallesi’ndeki evinin ardından 60. Yıl Ortaokulu bahçesine götürüldü. Okulda öğrencilerin öz geçmişlerinin okunduğu törenler esnasında öğretmenler ve öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Yapılan duaların ardından tören sona erdi. 

 

Sinem Aksu, Gürgentepe’nin Bahtiyarlar Mahallesinde İkindi Namazına müteakip, Göksu Akyel ise Aybastı’nın Beşdam Mahallesinde İkindi namazına müteakip toprağa verildi. Ordu Yorum/Neşe Altaş

 

Editör: Haber Merkezi