Hasan ÖZATA/Ordu Yorum/özel haber

        Bir gurup belediye çalışanı kaleme aldıkları mektubu ilgili yerlere gönderirken iktidar ve muhalefet milletvekillerine de gönderdiklerini ifade ettiler. Mektup gönderilen CHP Ordu milletvekili İdris Yıldız’da konu hakkında gerekli alt yapı ve araştırmadan sonra TBMM de hem içişleri bakanlığına hem de çalışma bakanlığına soru önergesi olarak vereceğini ifade etti. Yıldız, konu ile ilgili her iki bakanlıktan da ayrıca müfettiş gönderilmesi hususunda resmi ve yasal girişimlerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

        İşte ilgili yerlere gönderdikleri mektup ve içeriğindeki iddialar.
Bizler, Belediye çalışanları olarak belediyemizde muhasebe biriminin yapmış olduğu birçok usulsüz iş ve işlerden dolayı yaşamış olduğumuz mağduriyet ve sıkıntı aynı zamanda vicdanen duyduğumuz rahatsızlık bu mektubu yazmamıza sebep oldu. Bu durum hizmet etme noktasında vatandaşımıza olumsuz yansımakta olup; asli görevlerimizi dahi yapamaz durumdayız.  
                    Aşağıda bu olumsuzluklardan bazılarını belirteceğiz…
       Belediyemize ait beton santrali kiraya verildi ve kiraya ait sözleşmenin damga vergisi alınmayarak kamu zararı oluşturuldu ve kişiye haksız kazanç sağlanmıştır.
        Belediyemize ait çakıl ocağı satış gelirleri kayıt altına alınmadan gayri resmi satışı yapılmaktadır. Çakıl ocağının gelir parasının büyük bir bölümü nerede ve nasıl kullanıldığı belli olmamaktadır.
         Belediyeye ait dükkânlardan kira alınmadan dükkân sahiplerine haksız kazanç sağlanmaktadır. Dükkân sahiplerine göstermelik tebligatlarla durumu kurtarmaya çalışmaktadırlar.
           Beton santrali kiraya verilince mikser ve pompa satılmış fakat mikserlerin devirleri yapılmadan çalıştırılmaktadır.
            Düğün salonları gelirlerinin gayri resmi kayıt altına alınmadan kullanılmaktadır. Aynı zamanda paranın nerede ve nasıl kullanıldığı bilinmemektedir. Ayrıca düğün salonu mutfağı ihale yapılmadan bir vatandaşa bedava verilerek rant sağlanmış ve belediyemiz zarara uğratılmıştır.
             Bazı personel mevzuata uygun olmadığı halde kağıt üzerinde Şef unvanı verilerek kişiye haksız kazanç sağlanmaktadır. Daire içindeki atamalar usulsüz yapılmaktadır. Örneğin 5. Derecede olması gereken bir memurun 1. Dereceden maaş almasıdır. Ayrıca belediye kanunun 49. Maddesindeki şartlara göre alınması gereken sözleşmeli personel usulsüz bir şekilde alınmış ve halen çalıştırılmaktadır.
              Personeller arasında ayrımcılık yapılarak para gelmedi diye, bazılarının ay içinde maaşlarının ödendiği, bazılarının ödenmedi görülmektedir. Emanet hesaplarıyla bu durum sabittir.
            Belediyemizde nisan ayından itibaren, personel maaşlarını ödemedikleri halde haziran ayı itibariyle ihale yapılmadan tadilat yapılmakta ve iş yapan kişilere ödeme yapılmaktadır.
              Kurumun önceliği personelin mali ve özlük haklarına ilişkin maaş ödemesi olduğu halde üçüncü kişilere ödeme yapılarak personeller mağdur edilmektedir.
                Bunun sonucu olarak çocuğu Üniversitede okuyan babalar çocuğu için bankadan kredi çekmiş ve kredi kartı limitleri dolmuş, iş yapma isteği kalmamış umutsuz bir şekilde kurtuluş için çare aramaktadır.
         Vicdan sahibi Makamlara sesleniyoruz. Bütün bu olumsuzlukların sorumlusu Belediye başkanın abisi Muhasebe Müdürüdür. Abi kardeş bizleri perişan etmektedirler. Ayrıca belediye muhasebe müdürlüğüne yönelik Ordu Defterdarlık tarafından yürütülen ön inceleme ciddi ithamlardan oluşmakta olmasına rağmen ciddiyetle incelenmemektedir.
Editör: Haber Merkezi