Korgan Belediyesi üzerinden 49 kişiyi Almanya'ya kaçıran suç şebekesi aynı yöntemi Ordu Gölköy'de de denediği ortaya çıktı. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz “CHP’li belediyeler üzerinden insan kaçırıldı mı?” yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Korgan Belediyesi üzerinden 49 kişiyi Almanya'ya kaçıran suç şebekesi aynı yöntemi Ordu Gölköy'de de denedi. Evraklara bakarsak, Münih Türkiye'm Folklor ve Spor Derneği, ‘Bir Öyküye Yaşam Ver' projesi kapsamında Gölköy'e bağlı Damarlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile anlaştı.

Projenin çerçevesi şu şekilde:

“Kültürler arası bir köprü oluşturmak, son yıllarda artan ırkçı söylem ve İslamofobiye karşı çalışma…”

Bu kapsamda 50 kişi 8-15 Mart 2021'de Almanya'ya götürülecekti.

Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, Almanya bağlantısının nasıl kurulduğu sorusu üzerine “Hiç bilgimiz yok. Meclis üyelerimiz araştırma yapmadan önerge vermiş” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Sosyal etkinlik olarak gidilecekti. Hamdolsun gidilmedi. Gerçekten böyle bir proje var mıydı, yok muydu, şey yapmadım. Bizim için ders oldu.”

Bu arada, Vali Sonel Ankara'dayken, Korgan için izin alındığı iddia edildi. Vali Sonel, pasaport veren nüfus müdürlüğü yetkilisi ile Korgan Belediyesi'nde görevli Selahaddin Emirosmanoğlu'na soruşturma başlattı.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi