Başkan Şentürk, memur ve emeklilere yapılan zamların hayal kırıklığı yarattığı ifade ederek; “AK Parti’nin memur ve memur emeklisine yaptığı zam bu sefer de şaşırtmamıştır. Zamlar yine enflasyonun çok altında kalmıştır. Ve biz göstermelik zamlara hiç şaşırmadık” dedi.

Zamların enflasyonun oldukça altında olduğuna dikkat çeken Şentürk; “Kamu çalışanları her yıl gelir vergisi dilimleri nedeniyle ortalama yüzde 4-5 arasında gelir kaybına uğramaktadırlar. Bu kayıp hiç dikkate alınmamıştır, telafi edici bir hüküm bile söz konusu edilmemiştir. Gerçekleşen enflasyon oranında ücret ilavesi esasında sıfır zam demektir. Orta ve dar gelirlilere yansıyan enflasyon (asgari yüzde 35) ve vergi dilimlerindeki kayıp dikkate alındığında, zam eksi zamdır, gelir kaybıdır. Kamu çalışanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak derecede ezilmesidir” diye konuştu.

AK Parti iktidarının yaşanan ekonomik sıkıntının bedelini memura ödettiğini de sözlerine ekleyen Şentürk; “Memurun sosyal ve özlük hakları başta olmak üzere kadrolu istihdam, mülakatın kaldırılması, tayin ve görevde yükselmede kabiliyet ve liyakatin esas alınması gibi haklarında da bir düzenlemeler hala yapılmadı. İYİ Parti olarak her zaman memur ve emeklinin yanında olmaya devam edeceğiz. İYİ Parti olarak Toplu Sözleşmelerin Uluslararası Standartlara göre yürütülmesi gerekliliğini savunuyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin onurlu ve rahat bir yaşam sürdürmeleri için onların sesi olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi