Son olarak, izleyicisi sayısı oldukça fazla olan Show TV’nin sevilen gurme programı “Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu” programının çekimleri Ordu’da yapıldı.

 

Geçen yıl Aralık ayı içerisinde de Ordu’ya gelen ve Ordu’nun değişik yörelerinde çekimler yapan “Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu” program ekibi, bu defa Ordu’nun farklı lezzetlerini ve yörelerini ekranlara taşımak 4 gün boyunca Ordu’da çekimler gerçekleştirdi.

 

Ülkemizin yüzlerce yıllık geleneksel lezzetlerini, tarihini, doğal ve kültürel zenginliklerini sanatçı Turgay Başyayla’nın türküleri eşliğinde ekranlara taşıyan “Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” program ekibi,  Ordu’nun pidesini, simitini, balığını, yöresel yemeklerini, halk oyunlarını tanıtmak için, doğal güzelliklere sahip Boztepe, Ulugöl, Perşembe gibi yerlerde birbirinden güzel çekimler gerçekleştirdi.

 

Fox TV Haber Ekibi, Ordu’yu anlattı

 

Geçtiğimiz günlerde Ordu’da 1 hafta boyunca özgün haber çalışması yapan Kanal D ekibinden sonra Fox TV haber’den bir ekip Ordu’ya gelerek, 4 günden buyana Ordu’da özgün haber çekimleri gerçekleştirdi.

 

Aslen Ordulu olan Fox TV haber muhabiri Nazlı Yerebasmaz ve kameraman Soner Dabağ, Ordu’da 4 gün boyunca yaşam haberlerinin yanı sıra turizm, tarım, bal, ve tarih haberlerinin çekimlerini yaptı. Ordu’da yapılan haber çekimleri, önümüzdeki günlerden itibaren Fox TV’nin ana haber bültenlerinde yayınlanacak.

 

  “Ordu, Karadeniz Bölgesi’nin nazar boncuğudur”

 

Ordu’da, son bir yıl içinde 2 kez program çekimi gerçekleştiren Türk Halk Müziği Sanatçısı ve program sunucusu Turgay Başyayla ise duygularını şöyle dile getirdi:

 

“Hem Ordu, hem de Ordu halkı için büyük bir şans. Ordu’yu en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Ordu’nun, Karadeniz bölgesinin nazar boncuğu olduğunu düşünüyoruz. Muhteşem kültürüyle, tarihiyle, turizmdeki avantajlarıyla, yaylalarıyla, masmavi sahilleri ile yemyeşil doğasıyla uçsuz bucaksız fındık bahçeleriyle, hem turizmde, hem de Türkiye ekonomisinde çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ciddi bir izleyiciye ulaştığımız için memleketlerimizin en güzel şekilde ifade edilmesini istiyoruz. Ordu’daki ilgi ve alakadan çok memnun kaldık. Türkülerine değindik, halk oyunlarına değindik, yemeklerine, teyzelerimizin şivesine değindik, onlarla beraber yemekler hazırladık, hangi ürünler meşhurdur onları araştırdık.”

 

 “Ordu’da turizmin ne kadar geliştiğini fark ettik”

 

Fox TV için Ordu’da 4 gün boyunca haber çalışması yapan ve aslen Ordulu olan Fok TV muhabiri Nazlı Yerebasmaz, Ordu’da çok güzel bir haber çalışması yaptıklarını belirterek, “Öncelikle sayın valimize teşekkür ediyorum. Bunca yıllık Orduluyuz ama bu kadar iyi Ordu’yu bilmiyorduk. Sayenizde her gün kendi memleketimizi televizyon ekranlarından daha iyi, daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Bu 4 günlük çekim süresince de çok fazla yerler tanıdık. Çok güzel yerler tanıdık. Hiç bilmediğimiz yerlere gittik. Çok verimli bir çalışma oldu. Ordu’da turizmin ne kadar geliştiğini fark ettik.” diye konuştu. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi