Bu zorlu süreçte elimizi taşın altına koyduk diyen Başkan Tepe, “Sıkıntıya düşen bütün kesimlerle dayanışma içerisinde olmak istiyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Ordu’da bir ilke imza atarak Esnaf Destek Paketi’ni açıkladık. Kiracımız konumundaki esnafın kiralarını erteledik. Küçük esnafa olan borcumuzun tamamını kapattık. Daha sonra, zorunlu olarak hizmet veren ancak kısıtlamalar nedeniyle zararına çalışan taşıyıcılar kooperatifindeki dolmuşçu esnafımıza yakıt desteğinde bulunduk. Bunlar kamuoyunda büyük takdir topladı ve diğer belediyelere de örnek oldu” dedi.

Vatandaşlarımızın feryadına duyarsız kalamazdık!

Aynı yardımsever ruhla bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak istediklerini söyleyen Başkan Tepe, “Kaymakamlığımızın koordinasyonundaki Vefa Destek Grubu’nda varız. Ancak Gülyalı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) sigortalı göründüğü için yardım alamayan aileler var. Özellikle günlük yevmiyeyle çalışanlar ve başka iş yerinde sigortalı görünenler oldukça mağdur. İşini kaybeden garsona, zararına çalışan şoföre, özellikle 65 yaşının üzerinde yoğurt-süt satıp geçinip bu süreçte işsiz kalan insanlara yardımda bulunmak istedik. SYDV’den yardım alamayan ailelere kim yardımda bulunacak? Bize her gün gelen onlarca talep var. Vatandaşlarımızın feryadına duyarsız kalamazdık. Dayanışma Hareketi adıyla toplanan bağışlarla gıda yardımında bulunmayı amaçladık. Üstelik süreci de çok şeffaf bir şekilde yürüteceğimizi ifade ettik. Sadece bu bağışta kullanmak için belediyemize ait ayrı bir banka hesabı açtık. Toplanan yardımları belirli periyotlarla gıda paketleri hazırlayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracaktık. İlk gıda yardımını Cuma günü gerçekleştirecek şekilde planlamıştık ancak olmadı. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

Yayınlanan genelgeden önce dayanışma hareketini başlattık

Gerçekleştirilen işlemin hukuki dayanağı olduğunun altını çizen Başkan Tepe, “Belediyelerin bağış alma yetkisiyle ilgili kanundaki hükümler açıktır. Biz, herhangi bir hukuksuz yola başvurmadık. 30 Mart Pazartesi günü Dayanışma Hareketi’ni başlattık. 31 Mart’ta bağış toplamayla ilgili valiliklerden izin alınması gerektiğiyle ilgili genelge yayınlandı. Genelge bize ulaşmadan biz Kaymakamlığımıza izin talebimizi ilettik. Gelişen süreçte hassasiyetimizi ortaya koyduk” dedi.

Bağışta bulunanların paralarını iade etmek istiyoruz

Dayanışma Hareketi’ni duyurduğumuz 48 saatlik kısa süreçte toplamda 4400 TL bağış biriktiğini ifade eden Başkan Tepe, “İnsanlar belediyemize güvenerek bizlere bağışlarını ulaştırdı. Gülyalı’daki ihtiyaç sahiplerine bizim aracılığımızla katkıda bulunulmasını istedi. Bağışlara baktığımızda öğrenci olup bursundan artırarak dayanışmamıza katılanlar bile var. Bloke koyulan hesaptaki paraların bağış sahiplerine iade edilmesini istiyoruz. Etik olan budur. Bununla ilgili işlemlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte bizlere güvenip bağışlarını ulaştıran bütün yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi