Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynaklarından olan fındık fiyatında kıpırdamalar meydana geldi. Uzun bir süredir 8 TL civarında işlem gören fındık fiyatı, dün Ordu Ticaret Borsası'nda  9.25 TL'ye ulaştı.

Üreticilerin beklediği fiyatların hala oluşmadığını belirten Arslan soydan; "İstenilen fiyatlar yakalandığı takdirde fındıklar pazara indirilecektir. Üreticilerimiz bu süreçte çok ciddi bir direnç göstermiştir. Şu anda ciddi şekilde bir ihracat ihtiyacımız var. Stoklarda fındık yok, fındık üreticinin elinde. Bölgemizde de ciddi şekilde fındıkta bir doğum noksanlığı var. Bu açıdan üreticinin elindeki fındığa ihtiyaç var. Görünen tabloya göre de fındık fiyatı önümüzdeki günlerde yükseleceğinin sinyallerini verdi." dedi.


"Fındık altın değerinde"


Serbest piyasa koşulunu oluşturan tarafların muhakkak fındığı hak ettiği yere getirmesi gerektiğini belirten Soydan; "Pazara fındık indiği takdirde tüm bölgemiz kazanacaktır. Önümüzdeki günlerde daha iyi rakamları yakalayacağımız umuyoruz. Üreticinin elindeki fındık şu anda altın değerinde. üretimiz bunu iyi bilsin." diye konuştu. 

Fındık üreticileri ise bu artışın kendilerini memnun etmediğini belirtirken, fiyatların daha da yukarı çıkacağından umutlu olduklarını söylediler.
Ordu Yorum/Neşe Çakar/ Özel Haber

Editör: Haber Merkezi