Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu il başkanı Osman Güngör öğretmenler günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. Güngör yaptığı yazılı açıklamasında şunları ifade etti. Eğitim Öğretim sistemimiz her yıl yeni bir çıkmaza itildi, öğretmenlerimizin sorunlarının katlandığı bir öğretmenler gününü daha kutluyoruz. Atamaların adaletsiz, öğretmenlerin yandaş yapılmak istendiğini, çocuklarımızın siyasi emeller uğruna harcandığını üzüntüyle izliyoruz.
İdarecilikte 4 yıl uygulamasının, yandaş sendikalı olunca 8 yıla çıkarılması anayasanın eşitlik ilkesine aykırı keyfi bir uygulamadır. AKP’ iktidarı 4+4+4 uygulamasıyla çağdaş, bilimsel eğitimi bertaraf etmekte, çocuklarımızı çağdışı bir bataklığa sürüklemektedir. Yetkililer eğitimin ne kadar çağdaş ve demokratik olduğunu konuşmak yerine kaç tane imam hatip okulu yaptıkları ile övünmektedirler. Eş durumu atamaları ailenin bütünlüğünü parçalamaktadır. 
Eğitim yükü öğretmen ve velilere yıkılmakta okullarımızdaki fiziki sorunlar taşımalı eğitimle katlanmaktadır. Köydeki okullarımızın ahır ve samanlık yapıldığı köylünün ise şehre zorunlu göç ettiğini görmekteyiz. Bin bir zorlukla öğretmen olan emekçi çocukların atamaları yapılmamakta ama yandaşlar ülkenin zenginliklerini talan etmektedir.
Değerli emekçi arkadaşlarımız; OECD ülkeleri arasında en fazla mesai yapan ama en az maaş alan bizim öğretmenlerimizdir. Yapılan araştırmalarda öğretmenlerin %70 inin ek bir iş yapmak zorunda kaldığını görmekteyiz.
Biz CHP olarak öğretmen eğitim ve velililerin sorunlarını biliyor yakından izliyoruz. Demokratik ve çağdaş eğitim için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Sorunların değil başarıların konuşulduğu güzel günlerde buluşmayı diliyor,24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutluyoruz.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi