·         Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu 25. Dönem 1. Sıra adayı Cemal Enginyurt, seçim gezisi için gittiği Gürgentepe'de, "Gürgentepe’yi çöpten kurtararak, çöp cennetine sandıkta AKP’yi sokacağız" dedi.  

Gürgentepe ilçesinin en önemli sorunlarından birisi olan çöp meselesine dikkat çeken Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, “Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun çöpünü Gürgentepe’ye taşımayı reva gördü. Gürgentepe’de turizme kazandırılması pek mümkün bakir bir alanı çöp alanı olarak ilan etti. Gürgentepe’yi çöp cennetine çevirecekler. Oysa biz Avrupa standartlarında önerdiğimiz çöp alanlarına yapılması gereken tesislerin inşa edilmesi ve istihdama da kazandırılırsa daha iyi olur dememize rağmen, imam yine bildiğini okur misali Gürgentepe bize bir belediye başkanı ikram etti, bizde onlara Ordu’nun çöpünü taşıyalım, Gürgentepe belediye başkanı otursun çöp ile uğraşsın anlayışına gittiler. Ama burada bu konuda da size söz veriyorum. And olsun ki MHP iktidarında Gürgentepe’yi çöpten kurtararak çöp cennetine sandıkta AKP’yi sokacağız. Bunu size reva görenlere sizde 7 Haziran’da hesabını sorun. Yetki sizde, selahiyet sizde, mühür sizin elinizde. Vurun mührü üç hilale bu AKP’yi hep birlikte dökelim çöp cennetine” diye konuştu.

“Gürgentepe’de de hayat bitmiş”

Gürgentepe’de ekonomi, göç ve işsizlik sorunlarını da dile getiren Enginyurt; “Bakınız Gürgentepe’de genç kalmadı. Gençler, Arabistan çöllerinde, Libya’da, Sovyetlerde türlü türlü ülkelerde ekmek telaşına düşmüş oldukça zor şartlarda çalışarak burada ki eşlerine, çocuklarına, analarına, babalarına ekmek parası göndermeye çalışıyorlar. Gürgentepe’de esnaf her yerde olduğu gibi burada da perişan. Esnaf iş yapamıyor. Tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş, hayat bitmiş. Burada saat 3’den sonra koskoca ilçe meydanında insan kalmıyor. Bu ne acı bir tablodur ki 15 sene önce bu meydanda akşama kadar kum gibi insan kaynıyordu" dedi. Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi