Yaşadığı saha dışı sıkıntılara rağmen ayakta kalmaya çalışan ve bu sezon sportif anlamda başarılı sonuçlar alan Orduspor, ligin 14.hafta maçında Ünye Cevizdere Tesisleri’nde Ünye Gençlerbirliği ile karşılaştı. Mücadele boyunca Serhat Seçme’nin yokluğunu hisseden ve istediği oyunu sahaya yansıtamayan Orduspor, 70.dakikada yediği golle geriye düştü. Sonrasında 9 kişi kalan Orduspor beraberlik golünü uzatmalarda attı.
Karşılaşmanın ilk yarım saatlik bölümünde rakip kalede etkili olan Orduspor, bu dakikadan sonra ise oyun kontrolünü rakibine bıraktı. Orduspor topa sahip olan taraf olsa bile özellikle ikinci yarıda etkili pozisyonları bulan taraf Ünye Gençlerbirliği oldu. 60 ile 70 dakikalık zaman diliminde 3 net poziyon bulan Ünye Gençlerbirliği, aradığı golü 70.dakikada buldu.

Ünye Gençlerbirliği’nin öne geçmesinden sonra oyun daha sertleşmeye başladı. Oyuna sonradan giren Şirin Furkan 77.dakikada kırmızı kart gördü. Maçın 80.dakikasında ise saha içindeki gerginlik haf safyaya ulaştı. İki futbolcuların birbirine girdiği arbedede karşılaşmanın hakemi Samet Çavuş sadece Orduspor’dan Evren Dönmez’i oyundan attı ve Orduspor 9 kişi kaldı. Maçta son dakikalara gelindikçe sertlik artarken, Oğuz Yılmaz’ın ikili mücadelesi sonrasında hakem bir kırmızı da Oğuz’a gösterdi ve Orduspor’u 8 kişi bıraktı.
Orduspor üç kişi eksiğe rağmen son dakikalarda özellikle köşe vuruşlarından pozisyon buldu ve aradığı golü de savunmadan ileriye çıkan Ömercan ile 90+4’te bularak zorlu maçtan puan çıkarmayı başardı.
SAMET KARADAĞ / ORDU YORUM
Editör: Haber Merkezi