Poyraz, “Asgari ücret, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan artışlar yetersiz kalırken tüketim mallarına yapılan zamlar ve yeni vergiler yoksulluğu artırıyor.” diyerek tepki gösterdi.

 

Yoksulluk artıyor

 

Bütçede yatırıma pay ayrılamadığına dikkat çeken Poyraz, “Bütçede yeni vergiler var. Trafik cezalarından elde edilecek gelir de hesaplanıyor. Çok kazanandan daha çok vergi alınmalı. İşçi ve emekçilerin maaşlarından kesilen vergi yüksek. Yetinmediler, yeni vergilerle daha da yoksullaşma olacak. İşçi ve emekçilerin alım gücü düşüyor. Pazardaki enflasyon başka iktidarın açıkladığı enflasyon başka.” dedi.

 

Maaşlara zam hesabı yanlış yapılıyor

 

Poyraz, asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışların yeterli olmadığını vurgulayarak, “Asgari ücret ve maaşlara yapılacak artış hesaplanması yapılırken geçmiş dönemin enflasyon hesabı yapılıyor. Oysa artış hesabı yapılırken geçmiş dönemim enflasyonunun hesabı yanında gelecek yılın tahmini enflasyonunun da hesaba katılması gerekir. Yalnızca geçmiş dönemi hesaba katmak, işçi ve emekçilerin mağduriyetini kalıcı yapmaktadır.” dedi. Haber Merkezi

           

 

Editör: Haber Merkezi