Siyanürün kullanılmasıyla altın madeni işletmeciliğine yönelik Fatsa ve Ünye halkının tepkilerine Emek Partisi destek verdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Fatsa Bahçeler’de yapılan altın madeni iletmeciliğinin ormanları keserek işe başlaması halkın gelecekte neler olacağını görmesini sağladı. Koca orman yok edilerek düzleştiriliyor. Halk birkaç kez maden alanına yürüyüş yaparak tepkisini gösterdi. Yolları da kesmeye başladılar. Görülen o ki, halk toprağına, suyuna, geleceğine sahip çıkıyor.” dedi.


Hükümet kolaylık sağlıyor


Siyanürlü altın işletmeciliğinin önünü yasalarda değişiklik yapan hükümeti suçlayan Poyraz, “HES’lerde olduğu gibi madencilikte de hükümet yasal değişikliklerle yaşam alanlarını rant kapısı yapmaktadır. Halkın tepkilerine hiçbir yerde hiçbir AKP milletvekili ve yöneticisi sahip çıkmıyor. Bu olay da hükümetin programı olduğunu gösteriyor.” Diyerek tepki gösterdi.


Hak mücadelesinde direniş olacaktır


Halkın mücadelesini desteklediklerini belirten EMEP Başkanı Poyraz, “Halk geleceği için direniyor. Hak mücadelesinde direniş normal olandır. Emek Partisi olarak siyanürle geleceği karartılmak istenen halkın direnişini destekliyoruz. ‘Ölüler altın takmaz’ diyen halkın sesine ses olcağız. Siyanürle yapılacak olan altın madenciliği bitkileri, hayvanları, insanları tehdit ediyor. Halkımız bilmeli ki yaşam alanlarını yok eden şirketlerin arkasında siyasi iktidar yani AKP Hükümeti bulunuyor. Yaşam alanlarına sahip çıkmak, AKP Hükümetine de karşı çıkmakla olacaktır.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi