HANGİSİ DOĞRU?
OrduYorum / Vedat Meral / Özel Haber
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu’ya yapılması planlanan ancak yılan hikâyesine dönen 32 derslikli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi projesinin maliyetinin 10 milyon olmadığı ortaya çıktı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel merkezinden aldığımız bilgilere göre arazi bulunamadığı için projenin tam anlamıyla oluşmadığı, bundan dolayı ise kesin bir rakamın olmadığı öğrenildi. Bilindiği üzere Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada proje maliyeti10 milyon olarak açıklanmıştı. Organize Sanayi Bölgesinde ki bazı sanayiciler ise okul maliyetinin 10 milyon değil 3 buçuk milyon olduğunu iddia etmişti.
Aldığımız bilgilere göre yine arazi bulunamadığından okulun yapımı için ihalenin yapılamadığı ve bundan sonra ki sürecin Ordu Valiliğine kaldığı bildirildi. Ayrıca başka bir arazi bulunduğunda o arazi koşullarına göre çıkarılacak maliyetinde TOBB tarafınca yeniden değerlendirileceği bilgisine ulaşıldı.
24 Ocak 2013 tarihinde TOBB Genel Merkezi'nde yapılan törenle imzalanan protokol gereği Ordu'ya okul yapımı için TOBB tarafından bağışta bulunuldu. Ancak protokole "Okulun bir yıl içerisinde temeli atılmazsa para iade edilir" maddesi de eklendi. OTSO ise okulun Ordu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan alanda yapılmasını istedi. Ancak sanayiciler bu alanın yetersizliği nedeniyle bu işin olmayacağını aylar öncesinden OTSO'ya sesli olarak bildirdiler. Fakat OTSO yönetimindeki bazı kişilerin de başkanın da ısrarla bu alanda diretmesi ve 28 Ekim 2013 tarihinde Vali Kenan Çiftçi başkanlığında toplanan OSB müteşebbis heyeti, okulun yapılmaması yönünde karar aldı. 

OrduYorum / Vedat Meral / Özel Haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu’ya yapılması planlanan ancak yılan hikâyesine dönen 32 derslikli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi projesinin maliyetinin 10 milyon olmadığı ortaya çıktı.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel merkezinden aldığımız bilgilere göre arazi bulunamadığı için projenin tam anlamıyla oluşmadığı, bundan dolayı ise kesin bir rakamın olmadığı öğrenildi. Bilindiği üzere Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada proje maliyeti10 milyon olarak açıklanmıştı.

Organize Sanayi Bölgesinde ki bazı sanayiciler ise okul maliyetinin 10 milyon değil 3 buçuk milyon olduğunu iddia etmişti. Aldığımız bilgilere göre yine arazi bulunamadığından okulun yapımı için ihalenin yapılamadığı ve bundan sonra ki sürecin Ordu Valiliğine kaldığı bildirildi. Ayrıca başka bir arazi bulunduğunda o arazi koşullarına göre çıkarılacak maliyetinde TOBB tarafınca yeniden değerlendirileceği bilgisine ulaşıldı.

24 Ocak 2013 tarihinde TOBB Genel Merkezi'nde yapılan törenle imzalanan protokol gereği Ordu'ya okul yapımı için TOBB tarafından bağışta bulunuldu. Ancak protokole "Okulun bir yıl içerisinde temeli atılmazsa para iade edilir" maddesi de eklendi. OTSO ise okulun Ordu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan alanda yapılmasını istedi.

Ancak sanayiciler bu alanın yetersizliği nedeniyle bu işin olmayacağını aylar öncesinden OTSO'ya sesli olarak bildirdiler. Fakat OTSO yönetimindeki bazı kişilerin de başkanın da ısrarla bu alanda diretmesi ve 28 Ekim 2013 tarihinde Vali Kenan Çiftçi başkanlığında toplanan OSB müteşebbis heyeti, okulun yapılmaması yönünde karar aldı. 





Editör: Haber Merkezi