Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt katıldığı bir TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Cumhur ittifakını unuttuğunu ifade eden Enginyurt; “Sayın Hilmi Güler MHP’yi ve Cumhur İttifakı’nı unuttu. Mustafa Adıgüzel, Hilmi Güler’in 5 yerden maaş aldığını meclis kürsüsünden çıkıp söylüyor. Ama Hilmi Güler Mustafa Adıgüzel’i el üstünde tutuyor, Adıgüzel’le Ordu ile ilgili projelerimizi görüştük diye açıklamalar yapıyor. Mustafa Adıgüzel ile ne yapacaklar merak ediyorum. AK Partili vekiller, başkanlar şunu bilsinler, Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bunlar köyüne muhtar olmazdı. Sayın Cumhurbaşkanı sayesinde o koltukta oturuyorlar. Kim Cumhurbaşkanımıza edilen hakarete cevap vermiyorsa, hakaret edenleri makamlarında karşılıyorlarsa benim gözümde de, il başkanımızın gözünde de zerre kadar adamlıkları yoktur.” dedi.

“Tepkimizi göstereceğiz”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin dışardan gelenlere teslim edildiğini söyleyen Enginyurt; “ Kendi partilerinin vekillerine bile alçakça iftiralar atıyorlar. Bu nasıl ak partililik? Hayvan barınağında yaşananların tüm Türkiye’de haber olmasına vesile olan komünist bir kız vardı. Hilmi Güler o kızı belediyede işe aldı ama AK Parti için canını veren gençler İŞKUR’dan bile işe alınmadı. Ordu’da adam kalmamış gibi dışarılardan adamlar getirdiler. Ben inanıyorum ki şuan AK Parti İl Başkanı da dahil benim bu söylediklerimin altına imzasını atar ama il başkanı olduğu için söyleyemez.  Köpek barınağını haber yapanı, Ordu Büyükşehir Belediyesini Türkiye’ye rezil edeni işe aldı ama AK Parti için çalışanları işten attı. Kimleri getirdi yerine, getirdiklerini tanıyan var mı? Ordu Büyükşehir Belediyesi birilerine teslim edildi tabiki benim il başkanım buna tepki gösterecek.” diye konuştu.

“Artık rahatlık dönemi bitti!”

Bir tane MHP meclis üyesinin Büyükşehir Belediye Meclisinde komisyona alınmadığını ifade eden Enginyurt; “ 6 tane Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz var ama bir tanesi komisyona alınmadı.  Hilmi Güler ve arkadaşları şunu bilsinler; bu saatten sonra MHP Ordu Büyükşehir Belediyesinde yapılan ve ilçe belediyelerinde yapılan yanlışları gündeme taşıyacak, ülke gündemine getirecektir. Artık rahatlık dönemi bitti. Bir yıl sesimizi çıkarmadık, bekledik. Nisan ayında Ordu’da projeler uçacaktı. Ordu ayağa kalkacaktı. Bırak uçmayı yerimizden kalkamadık.” Şeklinde konuştu.


“İlküvez’e gizli gizli çöp dökülüyor”

MHP’nin randevu talepleri kabul edilmiyor ama CHP’liler belediyeden rahatça girip çıkıyorlar. Hilmi Güler madem CHP’yi çok seviyorsa CHP’nin adayı olsaydı. Biz seni AKP’li diye, cumhur ittifakının adayı diye seçtik. Çaybaşı’nda hala bir çöp meselesi çözülemedi. İlküvez’e hala gizli gizli çöp dökülüyor. İlküvez’in haklını da jandarma kontrolünde içeri almıyor. Çözsene bu meseleyi, söz verdiniz burası çöplük değil diye neyi bekliyorsunuz?” dedi.

“Hilmi Güler ile görüşmeyeceğiz”

Artık Hilmi Güler ile görüşmeyeceklerini belirten Enginyurt, şöyle devam etti: “Hilmi Güler’in yanındakiler bizi iyi dinlesin, twetterdan kimlerin ney yazdığını, kimin sahte hesap olduğunu hepsini ortaya çıkardığımızı iyi biliyorsunuz. Bundan sonra yazacağınız her alçakça iftiranın karşısında, eğer o gün bir basın toplantısı düzenleyip sizi rezil etmezsek namerdiz. Benim il başkanlarım, ilçe başkanlarımı belediye başkanlarımı hiç kimsenin küçük görmeye hakkı yok. Bu saatten sonra Hilmi Güler’le görüşmüyoruz. 2023 yılında kadar Hilmi Güler’le görüşmeyi kestik. Hilmi Güler kendini düzeltmediği, Cumhur İttifakına sahip çıkmadığı, yanında çalışanlara dikkat etmediği sürece görüşmüyoruz.” Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi