Pandemi döneminde işçi sağlığı ve özel durumlar sebebiyle belediye adına işletilen otoparklar ücretsizdi. 15 Haziran’a kadar otopark görevlilerinin de çalışmadığı süreçte, yol kenarlarından ve otoparklardan ücret alınmadı.

Bu dönemde herkesin kullandığı otoparklarda yapılan bu değişiklik büyük beğeni kazanmıştı.

Pandemi sonrası geçmişe dönük abonelik bedelleri alındı

Fakat pandemi bitip, işçiler ve otoparklar çalışmaya başladığında kazın ayağının öyle olmadığı anlaşıldı.

Pandemide herkesin ücretsiz kullandığı alanlar için , abonelere geçmiş 3 aylık borç çıkarıldı. Bu dönemde bu otoparkların diğer herkes tarafından ücretsiz kullanıldığını söylendiğinde ise, isterlerse abonelik iptali yapılabileceğini fakat sonrasında yeni abonelik verilmeyeceği iddia edildi.

Hem görevlinin çalışmayıp, hem de herkesin ücretsiz kullandığı bu alanlar için, abonelerden dayatma ile 3 aylık bedel alınması, “pandemide otoparklar ücretsiz” haberlerinin aslında o kadar da doğru olmadığını ortaya koydu.

Danıştay’dan emsal karar: Yoldan otopark parası alamazsınız

Otoparkların kullanıldığı günden beri, bu alanların belediye tarafından ücretlendirilip ücretlendirilemeyeceği konusu ise tüm ülkede gündem konusu. Konuyu yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’ne verilen karar diğer illere de emsal olacak gibi.

Danıştay, cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’ni haklı buldu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi