Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek; iddialara cevap verdi. Görevinin başında olduğunu belirten Özkılınç; şu açıklamayı yaptı: "Haber konusu metin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkımda hazırlandığı ifade edilen iddianame ile ilgilidir. Haberde, şahsıma isnat edilen hususlarla ilgili basın-yayın organlarında bir takım iddialar yayınlanmıştır. Konu gazetenizde, “Ordu Vali Yardımcısına Hapis Şoku” başlığı altında haber yapılmıştır.

Sizlerinde gayet iyi bildiği üzere bir kişinin hapis cezası ile tecziye edilebilmesi için kesinleşmiş mahkeme kararı olması gerekir. Oysa ortada böyle bir durum olmadığı gibi, konu ile ilgili süreç sonuçlanmadan, tarafınızdan hakkımda mahkumiyet kararı verilmiş gibi yayın yapılması başta Anayasa,Uluslar arası Anlaşmalar ve kanunlarla teminat altına alınmış olan “Masumiyet” ilkesinin ihlalidir. Halen ordu vali yardımcılığı görevime devam etmekteyim, herhangi bir şekilde haberde yer verildiği gibi “hapis” gibi bir durum söz konusu değildir.

Hakkımda çıkan haberin böyle bir başlık altında verilmesi, yıllardır kamu görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan, yurdun değişik coğrafi bölgelerinde ve farklı kurumlarda görev yapmış ve amirlerimce değişik ödüllerle taltif edilmiş birisi olarak şahsımı çok incitmiştir. Yapılan bu yayın, kişilik haklarımı zedeleyici ve onur kırıcı bir durum yaratmakla birlikte kamuoyunda şahsımla ilgili olumsuz bir intibanın oluşmasına neden olmuştur. Ayrıca bağımsız yargıyı etkilemeye matuf bir yayın olarak değerlendirilmesi gereken söz konusu haber, her açıdan hukuka aykırı ve şahsımı töhmet altında bırakan bir yayındır.

Anayasa, basın yasası, Basın Ahlak İlkeleri, medeni kanun ve Avrupa insan hakları sözleşmesine tamamen aykırı olan haberinizi şiddetle kınadığımı belirtir, bu haber metninin her türlü hukuki,cezai ve mali dava haklarımız saklı kalmak kaydı ile aynı sayfalarda, aynı puntolarla ve diğer yasal koşullara uygun olarak yayınlanmasını rica eder, iş bu haklı talebimin ifasını ihtar ederim." Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi