İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hareketli bir yaşamın önemine dikkat çekti.

Kasapoğlu; “Günümüzde fiziksel aktivite konusunda toplumun bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Bu hastalıklar için bir risk faktörü olan fiziksel inaktivite yani hareketsizlik  de dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir.

Tempolu yürüyüş orta şiddette aktiviteye  en iyi örneklerden birisidir.

·         Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz.

·         Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir–iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz.

·         Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz.

·         Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz.

·         Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

“Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır.”

Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.” dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi