Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü Müdür Vekili Abdullah S. Ekinci başkanlığında, Ordu Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen “Fındık toplama ve ihraç tarihleri belirleme” komisyonu aldığı kararla fındık toplama tarihleri belirlendi. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, komisyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, üreticilerin fındık toplama ve ihraç tarihlerine mutlaka uyması gerektiğini söyledi.

Başkan Uğur Cörüt, sahil kesimde 0-250 metre arası rakım da 8 Ağustos, Orta kesimde 251-500 metre arası rakımda 12 Ağustos ve Yüksek kesimde 500 ve üzeri metre arası rakımda 20 Ağustos 2015 tarihleri arasında fındık toplanmaya başlanacağını belirtti. Fındık üreticilerinin  alınan bu karara uyması gerektiğini söyleyen Başkan Uğur Cörüt; “Fındık üreticilerimiz bu karara mutlaka uymalı. Biz üreticilerimizin dekara daha fazla ürün almalarını arzu ediyoruz. Bu yıl küllenme, bakteriyel yanıklık gibi bir çok hastalığa mağruz kaldı. Üreticilerimiz hasat tarihine uyarsa çok daha karlı olurlar. Ürünün toplanması kurutulması, patozlanması ve depolanması hepsi ayrı bir özen istiyor. Eğer ürün kaybı yaşansın istemiyorsak mutlaka bu hususlara dikkat edelim.” dedi.

Ordu Ticaret Borsası’nda düzenlenen Fındık toplama ve İhraç belirleme komisyonuna Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Vekili Abdullah S. Ekinci, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ürün Denetmenleri Ordu Grup Başkanlığı, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ordu Ticaret Borsası Başkanlığı, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Fiskobirlik Genel müdürlüğü ve Altınordu Ziraat Odası temsilcilerinden oluşan komisyon üyeleri katıldı. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi