Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber
Uzman Doktor Abdurrahman Tomakin, mevsimsel hastalıkların hava şartlarının değişimine ve beslenmeye bağlı olarak meydana geldiğini belirtti. İnsanların her mevsim beslenme alışkanlıklarının farklılık gösterdiğine dikkat çeken Tomakin, vatandaşların havalara dikkat etmesini istedi. Beden ısısıyla dışarıdaki ısının iyi ayarlanmasını tavsiye eden İç Hastalıkları Uzmanı bu dönem hastalıklarının dinlenerek atılabileceğini ifade etti.

 “Dinlenerek atlatılabilir”
Sonbahar mevsiminde havanın etkisiyle hasta olunduğuna dikkat çeken Uzman Doktor, havaların soğumasıyla birlikte üst ve alt solunum yolları hastalıklarının oluştuğunu söyledi. Bakteriyel hastalıkların daha çok antibiyotik ilaçlarla önüne geçildiğini vurgulayan Doktor Tomakin, nezle ve gribal enfeksiyonların dinlenerek atlatılabileceğini açıkladı. Bu geçiş döneminde vatandaşların vücut ısılarını ayarlamasını isteyen İç Hastalıklar Uzmanı, yoğun kalabalık olan yerlerde nefesle olan bulaşıcılığın artacağını kaydetti.

Nelere dikkat edilmeli
Doktor Tomakin, “Beden ısıları dış ısıya iyi ayarlanmalı. Bu gruptaki hastalar sokağa çıkarken kıyafetlerine dikkat etmeli. Havanın soğuması, hava kirliliğinin artması, kapalı ve sıkışık ortamlarda bulunma mecburiyeti, mevsim şartlarına göre daha ince giyinmek hastalıklara davetiye çıkartır. Böbrek hastaları suyunu içmeli, Akciğer hastaları kapalı ortamlarda sigara dumanında maruz kalmamalı, kalp hastaları tuzsuz yemeye dikkat etmeli, şeker hastaları diyetlerine devam etmeli” görüşlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi