Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan yerel bir televizyonun canlı yayın konuğu oldu. Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan programda rektörlük seçim süreci, Ordu Üniversitesinin akademik gelişimi, üniversite hastanesi, şehir üniversite bütünleşmesi; kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirilecek iş birlikleri gibi birçok konuda soruları yanıtladı.

Ordu Üniversitesinin bölgesinde ülkesinde ve dünyada marka üniversite olabilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Rektör Akdoğan, “Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda eğitim, bilim, araştırma ve yenilikler ortaya koyma gibi pek çok konuda öne çıktıklarını görmekteyiz. Bizim de aynı şekilde Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda ön plana çıkarmak için bir gayret içerisinde olmamız gerekir. Bu gayreti ortaya koyduğumuzda önemli bir mesafe kat edeceğimize inanıyorum.” dedi.

Üniversite şehir bütünleşmesi hususunda ilgili alanlarda ilgili kuruluşlarla çeşitli protokollerin yapılarak bilimsel bilginin topluma yansımasının sağlanacağını ifade eden Akdoğan, üniversite-sanayi iş birliği ve üniversite-kamu kuruluşları arasında istişareye dayalı bir yapı ile gerekli faaliyetlerin sürdürüleceğini belirtti. Rektör Akdoğan, “Eğitim Fakültesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, İlahiyat Fakültesi ile Müftülük arasında, Tıp Fakültesi ile Sağlık Müdürlüğü arasında, Ziraat Fakültesi ile Tarım İl Müdürlüğü arasında ve ilgili eğitim birimlerimiz ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasında yakın iş birlikleri yaparak teorik bilginin pratik hayata yansıması ve toplumumuza hizmet etme noktasında karşılıklı bir dayanışmanın olması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

SB-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi personelinin imkansızlıklar içerisinde özverili bir şekilde çalıştığını belirten Rektör Akdoğan, hastane yetersizliğinin Ordu’nun bir problemi olduğunu ifade etti. Rektör Akdoğan, “ Biz Ordu Üniversitesi olarak, hasta olan bir vatandaşımızın bütün tıbbi tedavilerinin Ordu’da yapılarak çevre illere olan bağımlılığın azalmasını arzu etmekteyiz. Ordu halkının sağlık sorunlarının çözülmesi ve hastane probleminin halledilmesi için daha modern, gelişmiş teknolojilerle donatılmış, hekim sayısının yeterli olduğu bir hastanenin yapılması gerekliliği herkesin ortak düşüncesidir. Şehrin ileri gelenleri ile gerçekleştirdiğim görüşmelerimde ihtiyaç duyulduğu takdirde ikinci bir alternatif olarak Üniversitemize ait 300 dönümlük arazinin müsait olduğunu ifade ettim. Bu konuda Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya da bilgi verdim, karar Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ındır.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi