Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir içerisinde çalışan dolmuşların periyodik denetimlerine devam ediyor.

Vatandaşların ulaşımını kolaylaştıran dolmuş hatları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetlendi. 

Dolmuş hatlarında çalışan araçları ve şoförlerini, güzergâhları üzerinde kontrol eden ekipler, çevreyi ve vatandaşları rahatsız eden faktörleri ve güvenli ulaşım ilkelerini titizlikle gözden geçiriyor.

 

Araçlar her yönü ile denetleniyor…

Yapılan denetimlerin periyodik bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerde ehliyet, ruhsat, SRC, reklam taşıma belgesi gibi evrak denetimlerinin yanında, şoförlerin kılık ve kıyafetini de kontrol ediyor. Ayrıca araçlardaki egzoz, dikiz aynası ve camlardaki film gibi aksesuar ve eklentileri de kontrol eden ekipler; aracın temizliği, durak harici ve fazla yolcu taşıyan araçları da bu kontrollerde gerekli işleme tabi tutuyor.

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada, araçların ve şoförlerin trafik düzeni ve güvenliği bakımından halka daha iyi hizmet vermelerini sağlamak için periyodik olarak gerekli tüm kontrolleri yaptıklarını, 
şehir içi dolmuş hatlarına yerleştirilen araç içi güvenlik kameralarının çalışıp çalışmadığını denetlediklerini, kayıtlarının da yedi gün saklı tutulduğunu belirttiler. 

 

Hatalı araçların kamera kayıtları isteniyor…

 

Büyükşehir Trafik Şube Müdürlüğü, dolmuşlarla ilgili şikâyette bulunan vatandaşların şikâyetlerini çözüme kavuşturmak için, ilgili dolmuşun kamera görüntü kayıtlarının yetkililer tarafından istenerek sorunların çözüme kavuşturulduğunu ve bu şekilde vatandaşların daha güvenli ve konforlu seyahat ettiğini açıkladı. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi