Vali Balkanlıoğlu, TGRT Haber’de “Haber Ekranı” programının canlı yayın konuğu oldu. Balkanlıoğlu, Yaprak Hırka’nın sunduğu programda, Ordu-Giresun Havalimanı ve turizm başta olmak üzere bir çok yönüyle Ordu’yu anlattı. 

Sorun olmazsa mayıs sonu


Ordu-Giresun Havalimanının deniz üzerine inşa edilen dünyanın 3. havalimanı olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Aldığımız bilgilere göre herhangi bir sorun olmadığı takdirde Mayıs ayı sonu itibari ile tarifeli uçuşlara başlanacak. Ordu-Giresun Havalimanı örnek bir proje” dedi.

Bozulmamış doğa var


Havalimanının turizme katkısı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Vali Balkanlıoğlu, turizmde en önemli hususun ulaşım olduğunu belirterek, havalimanının hizmete girmesiyle birlikte Ordu’da turizmde patlama yaşanacağına inandığını ifade etti.

“Ordu bozulmamış doğası, nefis manzarası ile mükemmel bir şehir. Sahili ayrı, dağları ayrı bir güzelliğe sahip” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’ya gelen insanlar huzur buluyor. Herkesi ilimize bekliyoruz. Son dönemlerde Arap turistlerin ilgisi oldukça fazla. Sadece Trabzon’a gelen yılık turist sayısı 260 bin ve elde edilen gelir ise 750 milyon dolar. Amacımız, Ordu’nun güzelliklerini tanıtmak ve turizm pastasından hak ettiğimiz geliri almaktır” şeklinde konuştu.


 Boztepe'den muhteşem manzara

Şehir merkezinden Boztepe’ye uzanan teleferik sistemini de anlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Teleferikle Boztepe’ye çıktığınızda Ordu’nun muhteşem manzarası sizleri bekliyor. Diğer illerde Ordu’nun teleferik sistemini örnek alıyor. Teleferik yolculuğu ile Ordu’muzun güzelliğini izlemek bir başka keyif veriyor insana” diyerek, Çambaşı yaylasında yapılan kayak tesisi ile ilgili çalışmalarında hızla devam ettiğini, yürüyüş parkurları, yamaç paraşütü ve doğası ile Ordu’nun sağlığında merkezi olduğunu ifade etti.

Herkesi Ordu'ya bekliyoruz


Vali irfan Balkanlıoğlu, programın son bölümünde “Ordu’yu tanıtım amaçlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Ordu’nun tanıtılması, güzelliklerinin her yönüyle bilinmesi arzusundayız. Herkesi Ordu’ya bekliyoruz” dedi ve sözlerini tamamladı. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi