Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2015 yılı bütçesi üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz aldı. 2011 yılından beri inşaatı devam eden ve 15 Mart’ta açılması planlanan Ordu- Giresun Havaalanı hakkında konuşan CHP Ordu Milletvekili Yıldız, projede planlama konusunda eksikliklerin bulunduğunu söyledi.


“Şubat 2014’te açılacağı söylenmişti”



 “Ordu Giresun Havalimanı, bu illerimizin geleceği, turizmi, gelişmesi için çok önemli ve desteklediğimiz bir projedir” diyen Yıldız, “22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın inşaatı halen devam etmektedir. Havalimanının 2014 Şubat ayında hizmete açılacağı duyuruldu. Sonra 29 Ekim daha sonra, yılsonu simdi de 2015 Mart ayında açılacağı söyleniyor” ifadelerini kullandı. 


“Planlama konusunda eksiklik var”


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda plansızlıklar olduğunu ifade eden İdris Yıldız, bundan havaalanının da nasibini aldığını belirtti. Yıldız, “Planlama konusundaki eksiklik burada da kendisi göstermiştir. Görünen odur ki havalimanı Mart ayında bitse dahi havalimanının giriş çıkışını sağlayacak bağlantı ve çevre yolları çalışmalarının henüz başlamadığını hatırlatmak isterim” açıklamasını yaptı.


“Yatırım programında yer almayan yerlere para harcandı”


“Sayıştay’ın, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2013 yılı denetim raporunu incelediğimizde bütçe ödeneklerinin sağlıklı planlanmadığını görmekteyiz” diye CHP Ordu Milletvekili, “ Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yatırım programında yer almayan 721 yapım işi için bir milyar 518 milyon 314 bin lira harcama yapıldığı tespitine yer verilmiştir. Başka bir deyişle, programda yer alamayan işlere ciddi tutarda para harcanmıştır. Yatırım programında yer alan ve bütçe ile ödenek tahsis edilen projelere ait ödeneklerin başka işler için kullanıldığı tespit edilmiştir. Yol yatırım dairesine tahsis edilen yatırım ödenekleri yatırım niteliği taşımayan harcamalar için kullanılmıştır. Yatırım programı, ödenek ve iş programı bağlantısı kurulamadığı ve ödeneği bulunmayan işler için ihaleye çıkıldığı tespitlerine yer verilmiştir” şeklinde konuştu. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi