CHP Milletvekili İdris Yıldız'ın "havaalanı açılışa hazır değil" uyarısı üzerine dün Ordu Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı havalimanında inceleme yaptılar.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, daha sonra Ordu-Giresun Havalimanı’na gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve beraberindeki Giresun Valisi Hasan Karahan ile birlikte Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki incelemelerini sürdürdü. Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Gülyalı Kaymakamı Mehmet Akif Köse, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen’in de yer aldığı incelemelerde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ve yüklenici firma yetkililerinden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının son durumu hakkında bilgi aldılar.


Sadece temizlik yapılıyor


Ordu ve Giresun Valileri ile birlikte Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Ordu-Giresun Havalimanı, hep rüyasını gördüğüm bir yatırımdı. 1996 yılında Ordu ve Giresun halkı kendi arasında para toplayarak, havalimanı inşaatını başlatıyorlar. Tabi bu tür büyük yatırımlar vatandaşın katkılarıyla olması mümkün değil, son derece profesyonelce yapılması gerekiyor. Bütün haşmetiyle Ordu-Giresun Havalimanı şu an itibariyle tamamdır. Yapılan sadece temizliktir. İnşallah Cuma günü görkemli bir açılışla, bu yatırımın ihtişamına yakışır bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başbakanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştireceğiz”dedi. Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi