Hüseyin Akyol, AK Parti Altınordu İlçe Başkanlığı’nda geniş katılımlı bir toplantı yaparak Altınordu Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. Akyol, konuşmasında, "Tecrübelerimizi Altınordu’ya yansıtmak istiyoruz" dedi.

 

Akyol yaptığı açıklamada, “Belediyecilik hakikaten önemli bir sorumluluk istiyor, heves istiyor, bilgi istiyor. Biz bu bilgiyi de hevesi de, tecrübeyi de geçtiğimiz dönemlerde yeteri kadar sağladık. İl Başkanı olduğumuz dönemde hem teşkilatımızı daha iyi tanıdık hem de Devleti daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Devleti tanımak hizmetin nasıl geldiğini daha iyi bilmek demek, hizmeti daha iyi takip etmek demek. Dolayısıyla kendi üzerimizde bulundurduğumuz tecrübelerimizi Altınordu’muza yansıtmak istiyoruz. Altınordu’da 92 mahallemizin 92’sinin tamamını alma hedefi ile yola çıktık.” diye konuştu.

 

"Asla küçük hayalimiz yok"

 

Akyol, aday adaylığı açıklamasının devamında şunları söyledi: “Önemli bir süreci başlattık. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak belediye seçimlerinin başlangıcı artık yapıldı. Aday adayları müracaatları başladı. Bütün partilerde hummalı bir çalışma devam ediyor. Biz de AK Parti olarak iktidarımızın sebebi olan belediyede ne kadar başarılı olduğumuzu Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesini almak suretiyle gösterdiği başarılardan dolayı AK Parti iktidarının kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar ülkemize nasıl hizmetler yaptığını hep beraber görüyoruz. Ben Ordu’da doğmuş, Ordu’da büyümüş bütün eğitimini Ordu’da yapmış bir kardeşinizim. 1994 yılında siyasete başladım. Refah Partisi, Fazilet Partisi ardından AK Parti’nin kurucu merkez ilçe başkanlığını yaptım. Kaldı ki Altınordu İlçe Başkanlığı da İl Başkanlığı dönemimde kurduğum bir teşkilattır. Ardından AK Parti Ordu İl Başkanlığı yaptım. 4 yıl süren İl Başkanlığı dönemimde çok başarılı bir dönem geçirdik. Buna Ordu şahit. 2011 yılı seçimlerinde 6 milletvekilinden 5’ini aldık. Bu başarılar yakalanırken bende İl Başkanıydım. İl Başkanlığım döneminde Ordu’da yapılan Akkuş’undan, Mesudiye’sine, İkizce’sinden, Gülyalı’sına kadar hepsinde bizim muhakkak hizmetlerimiz vardır. Hem teşkilat açısından hem genel hizmetler bakımından hem de belediye hizmetleri bakımından. Bizim ya direk destek verdiğimiz ya da dolaylı olarak destek verdiğimiz hizmetler oldu. Bunların başında Ordu-Giresun havalimanı, Ordu Çevre Yolu, dere yolunu sayabiliriz. Bizim 2014 yılında slogan haline getirdiğimiz bir gerçek vardı. Bu Ordu’nun büyükşehir olması Ordu’ya yapılan en büyük hizmettir diye. Kaldı ki Ordu’nun büyükşehir olmasında önce fikir olarak sonra uygulamada ciddi çabalar sarf ettim ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bunu gerçekleştirdik. Asla küçük hayalimiz yok… Bizim asla küçük bir hayalimiz yok. Kaldı ki Altınordu’ya yaşayan, tüm sokaklarını kaldırım kaldırım bilen biriyim. Buradaki esnafından, gençlerine, kadınlarına kadar tüm sivil toplum kuruluşlarına kadar irtibatı olan bir kardeşinizim. Ordu’yu çok iyi bilin bir kardeşinizim. Gitmediğimiz ev kalmadı. Dolayısıyla böyle bir yakınlıktan sonra bazı niyetler ortaya koyduk. Fakat belediyecilik hakikaten önemli bir sorumluluk istiyor, heves istiyor, bilgi istiyor. Biz bu bilgiyi de hevesi de, tecrübeyi de geçtiğimiz dönemlerde yeteri kadar sağladık. İl Başkanı olduğumuz dönemde hem teşkilatımızı daha iyi tanıdık hem de Devleti daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Devleti tanımak biz hizmetin nasıl geldiğini daha iyi bilmek demek, hizmeti daha iyi takip etmek demek. Dolayısıyla kendi üzerimizde bulundurduğumuz tecrübelerimizi Altınordu’muza yansıtmak istiyoruz. Altınordu’da 92 mahallemizin basket skoru gibi 92’sinin de tamamını alma hedefi ile yola çıktık. Altınordu’ya elimizden geleni yaparak hayal edilemeyen hizmetleri yapacağız.” Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi