Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlere başladı. CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ve partililerle gazetemizi ziyaret eden Başkan Adayı Yılmaz, bilgi ve tecrübelerini Altınordu için kullanmak istediğini ifade etti.

Mesleği gereği belediyeciliğe uzak olmadığını belirten Yılmaz; “3 dönem belediye meclis üyeliği, bir dönem de belediye başkan yardımcılığı yaptım. Bir belediyecilik geçmişim, tecrübem var. Mesleğim şehir plancısı. 1992 yılından beri memleketimde mesleğimi icra ediyorum. Şehirciliğe ve belediyeciliğe uzak birisi değilim. Yılların vermiş olduğu birikim ve tecrübelerle bundan sonraki süreçte vatandaşımız bize görev verirse, bu bilgi birikimimizi memleketimiz için harcamaya talip olduk.” dedi.

“Adaletli ve tarafsız olacağız”

“En büyük taahhüttüm eksikliğini hissettiğim; adil, tarafsız ve katılımcı bir belediye kurmak” diyen Yılmaz, şöyle konuştu: “ Adalet ve tarafsızlık çok önemli; çünkü şehrin emini oluyorsunuz. Şehir size güvenecek emaneti verecek, siz de emanete sahip çıkacaksınız dolayısıyla adaletli olmak zorundasınız. Partizanlık yapmamak durumundasınız ben bunların sözünü veriyorum. Katılımcı belediyecilik hedefimiz ama bu lafta katılımcı belediyecilik değil. Katılımcı belediyecilikte iş, ben bilirimden çıkıp; biz bilirize gidiyor dolayısıyla, söyleyecek sözüm var diyen herkese kulak kabartacağız. Ben bu şehirle ilgili her şeyi bilemem ve göremem. Bu noktada vatandaşlarımız kafasındaki projeleri bizlerle paylaşacak, biz de kamuoyuyla paylaşıp, varsa bir karşılığı hayata geçireceğiz. Bunu hayata geçirmek en büyük taahhütlümüz.  Ordu büyük bir şehir, Altınordu da öyle. Her mahallenin kendine has sorunları var. Bunlarla ilgili de kendi içinde çözümler üreteceğiz. Bunları da hayata geçirirken vatandaşlarla istişare edeceğiz. Ana temamız tarafsız ve katılımcı belediyecilik. Şehrimizin yaşam endeksi TÜİK verilerine göre çok gerilemiş. Komşu illerimiz 20’li sıralardayken, biz 55’lere kadar gerilemişiz. Bu yaşam standardımızın düştüğünü gösteriyor. Bunu yükseltmek için projeler üreteceğiz. Belediyecilik sadece yol yapmak, inşaat ruhsatı vermek değildir. Sosyal yaşama da etki etmektir. Sorun değil çözüm üretmektir. Derman belediyeciliği yapacağız, sorunla gelen her vatandaşın derdine bir şekilde çare bulacağız.”

 

İlk iş tasarruf!

Göreve geldiğinde işe ilk tasarrufla başlayacağını ifade eden Yılmaz; “İşe ilk tasarruf tedbirleriyle başlayacağız. Savurgan bir belediyecilik anlayışı olduğunu düşünüyorum. Bugün ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik şartları göz önünde bulundurursak, ciddi manada bir tasarruf tedbiri uygulayarak, oradan elde edeceğimiz artı gelirle de şehre hizmet edeceğiz. Nerde kaçak var, o kaçakları tıkayarak bir tasarruf politikasıyla çalışmalara başlayacağız. Savurganlığa son vereceğiz.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/özel

 

 

Editör: Haber Merkezi